Betrouwbare partner in maatwerkmeubilair
Hendrik Janssen
& Kris Ost
De Kastenman -
Mevo Projects

Betrouwbare partner in maatwerkmeubilair

Testimonial - De Kastenman - Mevo Projects

Perfect geproduceerd en geïnstalleerd maatmeubilair zorgt voor een belangrijke meerwaarde in ieder bouwproject. Het is echter niet evident om een producent te vinden die kwalitatief werk verricht, over de juiste machines beschikt en de wensen van een opdrachtgever volkomen begrijpt. Mevo Projects uit Brasschaat ging daarom in zee met De Kastenman uit Dendermonde. De start van een nauw samenwerkingsverband.   

De Kastenman concentreert zich op het produceren van makkelijk te plaatsen maatwerkconcepten voor b2b- en b2c-klanten. Buiten de kwaliteit van het product die uitstekend moet zijn, wordt er veel geïnvesteerd in software. Die is onontbeerlijk om alles in elkaar te laten passen en zo foutloos mogelijk te werken. De Kastenman biedt desgewenst een bouwpakket aan dat meteen volledig op maat is, inclusief paslatten en sokkels.

De focus van Mevo Projects uit Brasschaat ligt voornamelijk op renovatie van bestaande gebouwen maar sinds kort is de onderneming ook actief in de realisatie van nieuwbouwappartementen. Voor het meubilair deed Mevo Projects een beroep op De Kastenman. 

Totaalpakket

“Productie en verkoop zijn twee verschillende zaken,” vertelt Kris Ost, zaakvoerder van Mevo Projects. “Interieurbedrijven die slechts over een klein atelier en beperkt aantal machines beschikken, zijn steeds vaker op zoek naar producenten van meubilair die een totaalpakket aanbieden. Ook gerenommeerde keukenbouwers besteden de productie van standaardmodules uit aan bedrijven in onder meer Oost-Europa of Duitsland. De Kastenman is op dat vlak een buitenbeentje, zij combineren puur maatwerk met design.”  

Grondige voorbereiding

Op welke manier maakt De Kastenman het verschil? Hendrik Janssen, medezaakvoerder van De Kastenman: “Wij produceren inderdaad geen standaardseries maar werken steeds op maat. Het ontwerp van ieder benodigd element, een belangrijke kost bij maatwerk, hebben wij door onze kennis van IT erg efficiënt ingericht. Op deze manier wordt de kost en foutenlast van iets nieuws te ontwerpen steeds lager. De kwaliteit van het eindproduct is geborgd door onze schrijnwerkers die jaren ervaring hebben in het plaatsen van high-end interieurs en de afwerking kritisch beoordelen." 

Innovatie bezorgt De Kastenman vele voordelen. “Voor projecten met een complexere maatvoering voeren wij desgewenst zelf de meting uit. Onze meetmethode laat toe om alles aan de tekentafel al perfect op maat te ontwerpen zodat de plaatsingsduur ingekort kan worden, ook als er veel hoeken en kanten dienen uitgewerkt te worden.”

Hoe zal de samenwerking tussen De Kastenman en Mevo Projects zich in de toekomst ontwikkelen? Kris Ost: “We willen een partnerschap aangaan voor de lange termijn. Concreet zal De Kastenman het meubilair maken voor de nieuwbouwprojecten die nu op stapel staan. We zijn ervan overtuigd dat we met De Kastenman een partner hebben gevonden die met ons meedenkt, maar die vooral ook kwalitatief maatwerk levert aan een betaalbare prijs.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels