Julie Loeckx
Julie Loeckx Stercke vrouw

Julie Loeckx

Stercke vrouw

Al sinds haar jeugd is Julie Loeckx geïntrigeerd door vormgeving, stijl, kleuren, patronen en inrichting. Vandaag leidt ze samen met haar echtgenoot Bart Langens en zakenpartner Michel Vanderstraeten Montreal. Een druk leven? Absoluut. Want ze combineert haar werk ook nog met drie kinderen en een diepgewortelde passie voor schilderkunst. 

Ik kan moeilijk stilzitten. En ben altijd een harde werker geweest. Mijn man zegt vaak dat we eigenlijk al met pensioen mogen. Omdat we drie keer zo hard hebben gewerkt als anderen. Ik heb vroeger jaren als stedenbouwkundige gewerkt, onder andere voor de Stad Antwerpen. Helaas kun je bij een overheidsinstantie geen snelheid maken. Daarom ben ik vervolgens in de wereld van de makelaardij beland. En een aantal jaren geleden stapte ik mee in Montreal. We zijn vooral bezig met stadsvernieuwingsprojecten. Ik focus op marketing en communicatie: ik bepaal de huisstijl van een project, verzorg de web- en brochureteksten, verzorg pers- en verkoopevents enzovoort. Daarnaast ben ik ook nog professioneel met schilderkunst bezig. Daar steek ik vooral ’s nachts en ’s ochtends voor het ochtendgloren veel tijd in. Dat is een uitlaatklep. Mijn yoga, mijn manier om tot rust te komen. Het is bovendien meer dan een hobby. Ik exposeer regelmatig. Tijdens de zomer bijvoorbeeld in The Guest. Dat is een nieuwe, hippe conceptstore in de voormalige Flamant-winkel in Knokke. Mijn schilderijen hangen daar tussen werken van onder andere Moens, Denis Meyers, ... Er liggen nog wat andere expo's in het verschiet. Maar daar kan ik nog niet veel over vertellen.”

Trots?

“Ja, op het geheel. Ik leg de lat altijd erg hoog waardoor het soms een heuvelachtig parcours is. Maar ik denk dat ik door de jaren heen wel geleerd heb om iets professioneel aan te pakken. Om strategisch vooruit te denken.”

Stercktes?

“Mijn creativiteit. Zowel in het schilderen als bij Montreal. Daarnaast ben ik een enorme doorzetter. Bart zegt weleens dat ik bikkelhard voor mezelf ben. Maar als ik iets wil, ga ik er helemaal voor. Soms schilder ik een doek wel tien keer opnieuw. Totdat het helemaal goed zit.”

Werkpunten?

“Het gebeurt dat ik te impulsief ben. Meestal omdat mijn enthousiasme ontzettend groot is. Mijn man moet me dan wat temperen. Ik kan ook niet niksen. Uitslapen vind ik bijvoorbeeld heel moeilijk.”

Geloof in jezelf. En ga er 300 % voor. Gaat niet, bestaat niet.

Sterck voorbeeld?

“Mijn vriendin Lonneke Nooteboom. Ze werkte net zoals ik mee in het bedrijf van haar man en had het ook privé druk met drie kinderen. Na haar 40ste besliste ze om haar eigen droom waar te maken. Vandaag is ze razend bekend als fashion styliste en modeblogster. Ze gaat er volledig voor. Een echte doorzetster! Ze staat ook heel positief in het leven. Ik vind het knap hoe vrouwen op een bepaald ogenblik ontdekken wat ze graag willen doen en er vervolgens volledig voor gaan. Inmiddels is Lonneke in Nederland erg bekend en breekt ze ook in België door. Ze bracht dit jaar een eigen boek uit, heeft meer dan 133.000 volgers op Instagram en ontwerpt regelmatig een eigen kledinglijn”

Tips voor starters?

“Ga er voor meer dan 300 % voor. Blijf in jezelf geloven, maar stel tegelijkertijd ook alles in vraag. Half werk is geen werk. Jaag dus gerust die dromen achterna, blijf doorgaan en laat je schouders nooit hangen. En … wees niet te perfectionistisch in het huishouden. Je kunt blijven opruimen en kasten sorteren, maar dat is weinig inspirerend.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels