Technische knowhow troef
Laurens Boons,
Theo Boons
& Ruben Boons
Theo Boons

Technische knowhow troef

Bedrijfsprofiel - Theo Boons

Theo Boons, de bekende HVAC-onderneming uit Arendonk, blijft ondanks de coronacrisis onverhinderd verder groeien. Na gekende successen met Theo Boons, sleept dochteronderneming HB Geo nu ook de eerste grote projecten in de wacht. “We zijn een aantal weken geleden onze eerste boormachine gaan ophalen in Italië, en ook de investering in een tweede machine staat ondertussen ingepland”, vertelt commercieel directeur Ruben Boons.

Met meer dan 70 medewerkers en 4 dochterondernemingen kan je Theo Boons zonder twijfel één van de grootste HVAC-groepen in de Kempen noemen. Moederbedrijf Theo Boons focust zich op grote projecten in sanitair, verwarming, koeling en ventilatie. “Onze grootste troef? Dat is onze technische knowhow”, vertelt Ruben Boons. “Met een team van ingenieurs, 3D BIM-tekenaars en techniekers gaan we methodisch en gecoördineerd te werk, met prachtige resultaten tot gevolg.”

Ongehinderd

Aan prachtige resultaten geen gebrek, want ook ondanks de woelige economische situatie is het bij Theo Boons alle hens aan dek. “Lopende projecten liepen nauwelijks vertraging op door het coronavirus, en ook in de nabije toekomst ziet het er goed uit. Wat de crisis met de investeringsdrang op lange termijn zal doen, is moeilijk te zeggen. Maar onze huidige verkoopcijfers voorspellen nog geen onheil.”

Geothermie is de toekomst

Met zijn nieuwste spin-off is Theo Boons nu ook dé referentie voor geothermische grondboringen. “Met HB Geo voeren we geothermische grondboringen uit en plaatsen we warmtepompen”, vertelt Ruben. “Deze duurzame vorm van energiewinning wordt stilaan de nieuwe norm voor bouwprojecten in ons land, en wij willen daar mee een voorttrekkersrol in spelen. Wij boren niet alleen, maar adviseren en plaatsen ook de warmtepomp die perfect aansluit bij de noden van de bouwheer.”

Bij de noorderburen

Gezien de strategische ligging op de Hoge Mauw te Arendonk, trekt Theo Boons steeds vaker over de grens. “Dankzij de contacten van Stijn Huybs, medebezieler van HB Geo, sleepten we onlangs nog enkele grote Nederlandse projecten in de wacht. Twee kantoorgebouwen in Helmond, een onthaalcentrum in Gulpen en een groot residentieel project.”

Ook met HB Geo hoopt Ruben zowel de Nederlandse als de Belgische markt aan te spreken. “In Nederland is geothermische energie al iets meer ingeburgerd dan in België. Sinds 2018 kunnen nieuwbouwprojecten daar geen aansluiting op het gasnet meer krijgen. Hier verwachten we een gelijkaardige evolutie, en we spelen daar graag een sleutelrol.”

 

Theo Boons
Hoge Mauw 1400
2370 Arendonk
T. 014 67 79 84
info@theoboons.be
www.theoboons.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels