30 jaar professionele asbestverwijdering
Team Libreco Libreco

30 jaar professionele asbestverwijdering

Profiel - Libreco

Al 30 jaar is Libreco de referentie voor professionele asbestverwijdering in Oost-Vlaanderen. Meer dan 3000 klanten deden al beroep op de diensten van het bedrijf. Technisch directeur Bart Librecht en projectmanager Stefanie Heymans verklaren het succes van Libreco.

Libreco begon in 1989 als een familiale asbestverwijderaar in Wichelen. In 2019 werd het bedrijf, samen met Asbeco en Asbestcare, deel van de Care For Future Group. Doorheen de jaren bleef Libreco wel zijn familiale karakter behouden. Volgens Bart Librecht is dat de sterkte van het bedrijf geworden. 

“Na 30 jaar zijn wij nog steeds een belangrijke speler, dat wil iets zeggen. Zeker wanneer je ziet hoe internationale spelers de markt ondertussen domineren. In heel die ontwikkeling maken wij voor onze klanten nog steeds het verschil door die familiale aanpak.”

Vlot communiceren en snel schakelen

“Door kleinschalig te blijven, vermijden we logge administratieve processen en garanderen we een vlotte communicatie en een snelle opvolging. We hebben een direct contact met klanten, werfleiders en arbeiders. Zo kunnen we snel inspelen op vragen en problemen en vermijden we onaangename verrassingen.”

Ideeën genereren

Volgens projectmanager Stefanie Heymans haalt deze kleinschaligheid het beste in elke medewerker naar boven. 

“Het unieke karakter van Libreco zorgt voor een bijzondere dynamiek waarbij elke medewerker ideeën en inzichten kan delen die onze werking verbeteren. Op dat vlak helpt het natuurlijk ook dat onze medewerkers lang bij ons blijven. Zo zijn enkele van onze mensen reeds 15 of 20 jaar bij ons in dienst. Die ervaring is uiteraard een enorme meerwaarde voor ons.” 

Kwalitatieve asbestverwijdering voor een breed cliënteel

Libreco staat garant voor een vakkundige verwijdering van asbest bij particulieren, openbare instanties en ondernemingen. Stefanie Heymans licht toe: 

“Onze klanten kunnen rekenen op een snelle offerte en een kwalitatieve verwijdering van hun asbest. We vertrekken daarvoor steeds van een asbestinventaris. Een erkend specialist maakt deze op. Hierna komen wij langs voor een vrijblijvende analyse en een offerte. Na akkoord plannen wij de opdracht in. Bij particulieren kan dit meestal na twee tot maximaal vier weken. Voor middelgrote projecten rekenen we drie tot vier weken. Voor grote opdrachten bekijken we dit samen met de klant.” 

Een blik op de toekomst Volgens Bart Librecht zal Libreco de komende jaren blijven groeien. “We hebben mooie werken in onze portefeuille voor de nabije toekomst en kijken ernaar uit om nieuwe mensen aan te trekken die zich kunnen vinden in onze visie en die fier zijn op hun job. Daarnaast kijken we naar uitbreiding in het Brusselse. Met deze nieuwe vestiging zouden we ons bereik aanzienlijk vergroten.”

 

Libreco NV
Steenweg naar Wetteren 24
9200 Dendermonde
T. 052 42 64 65
info@libreco.be
www.libreco.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels