Expert in asbestsaneringen
Arthur Bukavyn
& Werner Willemoons
Asbest Care

Expert in asbestsaneringen

Profiel - Asbest Care

De regering wil dat Vlaanderen asbestveilig is tegen 2040. Eén van de spelers die helpt om dat actieplan te verwezenlijken, is Asbest Care uit Beringen. Dat bedrijf heeft de nodige ervaring, kennis én erkenning om alle soorten asbest op een correcte manier te saneren. En de ambitie reikt ver. Werner Willemoons en stiefzoon Arthur Bukavyn geven tekst en uitleg.

“Ik ben reeds 25 jaar actief in de milieusector”, steekt Werner Willemoons van wal. “In 2018 heb ik samen met Arthur en de gebroeders Raf en Steve Vanswartenbrouck Asbest Care opgericht. Ons doel? Een correcte en efficiënte uitvoering van asbestsaneringen. Daarvoor beschikken wij inmiddels over een team van een 20-tal medewerkers in Beringen. Verder hebben wij in januari 2019 de firma Libreco uit Dendermonde, één van de oudste asbestsaneringsbedrijven in België, overgenomen. Deze firma beschikt eveneens over een 20-tal werknemers. We zijn actief voor particulieren en scholen, maar eveneens voor bedrijven en overheidsinstanties. Bovendien kunnen slopers en aannemers een beroep op ons doen.”

Juiste aanpak

Naar schatting bevatten zo’n 3000 verschillende producten asbest. “Wij verwijderen alle soorten. Gebonden en ongebonden”, gaat Arthur Bukavyn verder. “Daarvoor gebruiken we doorgaans drie methodes: eenvoudige handelingen (voor gebonden asbesthoudende materialen zoals golfplaten, leien, schoorstenen, vensterdorpels …), de couveusezak (voor losgebonden asbest in isolatiematerialen rond leidingen in open lucht) en de hermetische zone (voor ongebonden asbestmaterialen zoals leidingisolatie in kelders of verwarmingsruimtes, spuitasbest …). Dat levert gevarieerde opdrachten. Enkele recente referenties zijn Ford Genk, OCMW Hasselt en het Hof van Habsburg in Mechelen.”

Totaalpakket

Asbest Care levert niet alleen kwalitatief werk, maar is ook gespecialiseerd in snelle optredens bij calamiteiten. “Onze teams staan 24/7 paraat voor dringende oproepen zoals na brand en/of storm waarbij asbest is vrijgekomen. Dat levert opdrachten in heel België”, legt Werner Willemoons uit. “Bovendien houden klanten ook van het totaalpakket dat we aanbieden: ons advies gaat immers ver. We begeleiden klanten op het vlak van asbestproblematiek en stellen tevens beheerprogramma’s op maat op voor aannemers, industrie, overheden en particulieren. Dakwerkers, technici, medewerkers van sloopfirma’s of gemeentediensten die beroepsmatig met asbest in aanraking komen, kunnen bij ons steeds terecht voor bijkomend professioneel advies.”

Ambitie

Asbest Care is klaar om de volgende jaren nog gezond verder te groeien. “We willen heel België bestrijken”, klinkt het. “Hiervoor zijn we momenteel op zoek naar locaties in Brussel en Wallonië. Daarnaast zijn we ons ook aan het specialiseren in andere gevaarlijke stoffen die met dezelfde methodieken verwijderd kunnen worden.”

 

Asbest Care
Buntjesstraat 39
3583 Beringen
T. 011 94 63 96
info@asbestcare.be
www.asbestcare.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels