Hoe optimaliseer je bedrijfsprocessen via document management?
Patrick Vervloesem SoftAdvice

Hoe optimaliseer je bedrijfsprocessen via document management?

Vraag & Antwoord - SoftAdvice

Kmo’s worden overspoeld met informatie uit allerlei hoeken. Er zijn intern aangemaakte documenten en bestanden, maar ook files van klanten, partners en leveranciers. En dan hebben we het nog niet over de verschillende versies die er circuleren. Het resultaat? Tijdverlies door het zoeken naar de juiste info. En reworkrondes door de wildgroei aan bestandsversies. De oplossing: doordacht documentmanagement.

Documenten terugvinden

Het is belangrijk om binnen je bedrijf – klein of groot – even na te denken over een consistente workflow. Want enkel zo kun je de juiste info op het juiste moment bij de juiste personen krijgen. Een gebruiksvriendelijke tool om alles in goede banen te leiden is M-Files. Zo elimineer je overbodige informatiesilo’s en vereenvoudig je het terugvinden van de juiste documenten. Bovendien laat de software toe om in teams samen te werken van op eender welke locatie.

Automatisch factureren

De financiële afdeling is het epicentrum van de bedrijfsactiviteiten. Door die dienst te automatiseren, kun je veel makkelijker factureren en betalingen opvolgen. Bovendien verminder je zo de kans op menselijke fouten. 

Hr stroomlijnen

En de personeelsdienst vlotter laten werken, kan eveneens door digitalisering. Als je overstapt van papieren naar elektronisch documentenbeheer, krijgen alle medewerkers vlotter toegang tot de nodige hr-documentatie. Bovendien zit alle info veilig en vermijd je repetitief werk.

Aan de slag

M-Files is een centrale oplossing die een efficiëntere workflow garandeert. Het biedt de mogelijkheid om je processen te stroomlijnen en alle bedrijfsinformatie beter te organiseren en te beheren. Over de verschillende afdelingen van je organisatie heen. De software is gebruiksvriendelijk en werkt intuïtief. 

Deze expertise werd aangeboden door SoftAdvice

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels