IT Provider kiest voor Smart Deal
Bart Verhelst,
& Jo Goossens
SDM-Valorum - IT Provider

IT Provider kiest voor Smart Deal

Testimonial - SDM-Valorum - IT Provider

Met zijn onestop-IT-shop voor kmo’s werd Bart Verhelst van IT Provider benaderd door grote spelers. “Op beurzen of netwerkingevents kwamen ze vaak snuffelen of IT Provider over te nemen was. Als ondernemer van 39 jaar oud, vind ik mezelf echter te jong om mijn bedrijf volledig uit handen te geven.” Via een softwarepartner kwam Bart in contact met SDM-Valorum, een expert in de aankoop en verkoop van bedrijven. Dankzij hun Smart Deal kan Bart nu de vruchten plukken van zijn onderneming, terwijl hij toch aan het roer blijft.

De Smart Deal van SDM-Valorum is uniek in de wereld van corporate finance. Partner Jo Goossens licht toe: “Een Smart Deal is precies wat ondernemers nodig hebben om hun privévermogen veilig te stellen, terwijl ze toch hun cruciale sleutelrol in het bedrijf behouden.” Voor een Smart Deal brengt SDM-Valorum een pool van ondernemers samen, die fungeren als private investeerders in een holding. De zaakvoerder blijft echter referentieaandeelhouder in deze holding.

De toekomst veiliggesteld

Bart Verhelst: “Als zoon van een accountant bekijk ik alles met een analytische insteek. Toen ik positieve reacties hoorde over de Smart Deal van één van onze softwarepartners, was ik meer dan geïnteresseerd. Enerzijds heb ik nu een netwerk en de klankbordfunctie van 45 andere ondernemer-investeerders, anderzijds committeren deze aandeelhouders zich er ook toe om acquisities te doen, wat mooie groeiperspectieven biedt voor IT Provider. Zelf behoud ik 45% van de aandelen en dezelfde dagelijkse bestuursrol als voordien.”

“Ook het opstellen van de deal door SDM-Valorum liet een positieve indruk na. Het draait hier echt om mensen. Er wordt samen nagedacht en de juiste constructie wordt uitgewerkt voor jouw bedrijf. Zowel de financiële als juridische uitwerking verliep voorbeeldig. En samen met de investeerders gaan we kijken naar versnelde groeiplannen.”

SDM-Valorum is expert in de aankoop en verkoop van bedrijven. Hun dealmakers sluiten elk jaar 30 tot 40 deals, goed voor een verkoopwaarde van meer dan 500 miljoen euro, jaar na jaar. In 2018 zaten daar 17 Smart Deals bij.

Bart als ondernemer 2.0.

Bart: “Dankzij de Smart Deal sta ik als ondernemer zekerder in mijn schoenen. Ik voel me ondersteund door dat panel van investeerders, en wanneer er belangrijke beslissingen gemaakt worden is het fijn dat je eens kan sparren met gelijkgezinde ondernemers. Die klankbordfunctie laat me ook toe om sneller te schakelen. Zo kan ik gerust zeggen dat ik de acquisitie waar we nu naar kijken, niet eens overwogen zou hebben zonder de Smart Deal. Ik krijg nu ook zelf de mogelijkheid om te investeren in andere Smart Deals, waardoor mijn eigen kennis en netwerk uitbreidt.” 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels