Katty Bijloos
Katty Bijloos Stercke vrouw

Katty Bijloos

Stercke vrouw

Als interieurarchitecte had Katty Bijloos nooit gedacht dat haar passie elders lag. Na zich jarenlang toegelegd te hebben op verbouwingen, vond ze uiteindelijk haar weg in de textielwereld. Met succes, want vandaag tovert ze interieurs om tot magische plekken. In ons land maar ook ver daarbuiten.

In 1992, als pas afgestudeerde interieurarchitecte, had ik snel mijn eerste job beet. Maar ik voelde onmiddellijk dat ik niet echt mijn ei kwijt kon. Ik wilde op eigen benen staan, mijn eigen ding doen. Slechts een jaar later werd Bijloos Interieur geboren. In het begin lag de focus vooral op verbouwingen: het ontwerpen en het constructieve van een woonst. Tot ik de wondere wereld van de stoffering ontdekte. Eerlijk? Ik had nooit gedacht dat ik ooit ramen zou decoreren of zetels in een nieuw jasje zou steken (lacht).”

“Bijloos Interieur is tot nu toe al één grote ontdekkingstocht geweest. Op het moment dat ik wist dat textiel mijn grote passie was, heb ik het roer helemaal omgegooid. Intussen zijn we bijna vijfentwintig jaar verder en heb ik een prachtig team achter me staan. Mijn man helpt me achter de schermen met de boekhouding, mijn rechterhand staat me altijd met raad en daad bij en de onderaannemers leveren keer op keer een perfect eindresultaat af. Zo’n geoliede machine, dat is een groot geschenk.” 

Trots?

Zo trots als een pauw. Het is als een kind dat ik met veel liefde en geduld heb grootgebracht. Wat niet wilt zeggen dat ik het nu ga loslaten. Ik heb nog duizend-en-een ideeën in mijn hoofd, en die verdienen het om gerealiseerd te worden. Al kies ik er bewust voor om het pad zich grotendeels zelf te laten bepalen. Zo ook voor de opvolging. Neen, er staat geen generatie klaar om het roer van me over te nemen. Zelf heb ik twee kinderen, maar hun passie ligt ergens anders. Dat is helemaal oké. Iedereen moet zijn eigen weg vinden in het leven, mijn kinderen zijn daar geen uitzondering op.”

Iedere dag is een nieuwe kans om je leven te veranderen!

Stercktes?

"Mijn creatieve geest zit nooit stil. Het fijne is dat je altijd blijft dromen en dat je die dromen ook effectief kunt najagen. Freewheelen, zeg maar. Opportuniteiten zien en daar gebruik van maken. Intussen heb ik ook geleerd om bewust tijd voor mezelf en mijn gezin vrij te maken. Ik ben geen fan van het woord ‘moeten’, maar door ouder te worden besef ik wel dat er meer is dan enkel het werk.”  

Werkpunten?

“Mijn grootste werkpunt is ongetwijfeld het idee loslaten dat ik het altijd beter kan. Een team leiden en begeleiden, vind ik ook niet altijd even eenvoudig. Maar ik werk er elke dag aan!”

Sterck voorbeeld? 

“Dat is een lastige vraag. Als ik iemand moet kiezen, dan is het Michelle Obama. Een ongelooflijk sterke vrouw die als een dijk achter haar man staat, en tegelijkertijd haar eigen dromen najaagt. Zo bewonderenswaardig.”

Tips voor starters?

“Volg je hart en blijf in jezelf geloven. Dat klinkt misschien cliché maar er zit zoveel waarheid in. Zelfs al ga je tien keer onderuit, probeer altijd terug recht te krabbelen. Hoe dieper je soms valt, hoe sterker je eruit komt.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels