Perfecte afstemming
Kris Stappers
& Kris Goor
Callens - Soudal

Perfecte afstemming

Testimonial - Callens - Soudal

Als Europees marktleider in mastieken, lijmen en PU-schuim moet het productieproces van Soudal ten allen tijde op rolletjes lopen. Daarvoor rekent Soudal steevast op de expertise van Callens. Hun warmte-installaties houden de rauwe materialen op de juiste temperatuur en hun luchtinstallaties garanderen een perfecte luchtkwaliteit in de productiehallen. 

“Van de volledige engineering, de installatie en de opvolging tot het onderhoud: Callens staat ons bij in alle thermische aspecten van het productieproces”, vertelt Kris Goor, Group Process Engineering Manager bij Soudal. 

Soudal is de grootste Europese onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU-schuim voor zowel de vakman als de particuliere gebruiker. Met meer dan 3.000 werknemers en 20 productievestigingen op vijf continenten is dit 100 % Belgische familiebedrijf, opgericht door Vic Swerts, uitgegroeid tot een wereldspeler en expert in chemische bouwspecialiteiten. Doorgedreven investeringen in R&D, een jarenlange visie van innovatie én aanpassingen aan lokale marktbehoeften legden de basis voor uitstekende prestaties.

Volgens de standaard van Soudal

Kris Goor, Group Process Engineering Manager bij Soudal: “Een jaar of zes geleden gingen we op zoek naar een industriële partner met een doorgedreven focus op thermische processen. Voor onze producten is het namelijk van groot belang dat de rauwe materialen op constante temperatuur gehouden worden. Die partner vonden we in Callens, expert in betrouwbare procestemperatuur. Ze hadden toen net een tweede vestiging geopend, in Geel, vlakbij onze hoofdzetel in Turnhout.”

“Dankzij hun jarenlange ervaring in industriële toepassingen konden we met een gerust hart de projectleiding in hun eigen handen laten. Zoals verwacht toonden ze de nodige flexibiliteit en wisten ze de installatie-ontwerpen perfect af te stemmen op onze productiestandaarden. Zo kwamen we tot een systeem met thermische olie dat naadloos aansluit op de reeds bestaande leidingen van Soudal.

Vertrouwen meer dan verdiend

“Bij Soudal telt het kwaliteitsvol eindproduct én de veilige werkomgeving. Daarom schakelden we Callens ook in voor de conditionering van onze lucht. Zij zorgden voor een uitgebalanceerde luchttechniek die onderdruk creëert, waardoor solventdampen worden afgezogen en nieuwe lucht wordt aangezogen. Hier geldt hetzelfde verhaal als bij de verwarmingsinstallatie: de samenwerking verloopt vlekkeloos, zowel naar planning, timing, vergunningen als naar dossierafgifte toe. 

Vertrouwen winnen bij Soudal is niet niets, en de expertise van Callens wordt hier dan ook iedere dag gewaardeerd.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels