Stenabo en Franck slaan de handen in elkaar bij gevangenis-<br>complex Haren
Raoul Nabarro
& Jan Franck
Stenabo - Franck

Stenabo en Franck slaan de handen in elkaar bij gevangenis-
complex Haren

Testimonial - Stenabo - Franck

Al meer dan 25 jaar is Stenabo uit Kapellen hét adres voor het boren, zagen en chemisch verankeren van gewapend beton, steen en asfalt. Als referentie in de sector wordt Stenabo nu ingeschakeld in de bouw van het gloednieuwe gevangeniscomplex te Haren (Brussel). “Gezien de omvang en het belang van dit project konden we ons geen betere partner wensen dan Jan Franck. Bij Franck kan ik rekenen op stiptheid en flexibiliteit”, vertelt Raoul Nabarro, projectmanager bij Stenabo.

Stenabo specialiseert zich in het zagen, boren en chemisch verankeren van gewapend beton, steen en asfalt. “Zo worden we momenteel ingeschakeld bij het voorzien van nutsleidingen. Nog andere toepassingen zijn bijvoorbeeld het zagen van vloer/wandopeningen voor trappen of deuren/ramen, maar ook het boren van chemische verankeringen in tunnels, kaaimuren en dergelijke meer. Onze werken halen wel eens de media, zo zaagden we eerder dit jaar de sluiswand van de Berendrechtsluis nog in stukken met een kabelzaag, waardoor de nodige herstellingen uitgevoerd konden worden.” 

Gevangeniscomplex Haren

Sinds maart 2020 werkt Stenabo aan het gloednieuwe gevangeniscomplex in Haren. Met acht gebouwen, waaronder drie mannengevangenissen, twee vrouwengevangenissen, een psychiatrisch centrum, een jeugdinstelling en een algemeen gebouw wordt Haren de grootste gevangenis van België. De totale omvang van het complex bedraagt meer dan 100.000 m2.

“Omdat we al een aantal projecten voor Denys en Fabricom tot een goed eind brachten, vroegen zij ons voor de werf in Haren”, verduidelijkt Raoul. “Stenabo maakt de sleuven in de betonnen wand waar de elektriciteitsbekabeling zal komen te liggen. De grootte van het gevangeniscomplex verklaart waarom we met ons team nog steeds handen te kort kwamen. Gelukkig konden we aankloppen bij oude vriend en bouwpartner Franck.” 

Jan Franck, zaakvoerder van Franck, getuigt: “Wij specialiseren ons in afbraak- en demontagewerken en voorbereidende werken voor de bouw. Kortom: Franck zorgt ervoor dat de aannemer zijn werk op een goede basis kan beginnen. Dat behelst allerlei afbraakwerken, het verwijderen van vloeren en plafonds of het plaatsen van poutrellen, maar we focussen ons bijvoorbeeld ook op de recuperatie van materialen en circulair bouwen.

Belang van een betrouwbare bouwpartner

Raoul is uitermate tevreden over de samenwerking: “Dit is niet onze eerste samenwerking met Franck, dus ik wist wat te verwachten. Ook in het verleden maakte hun professionele en flexibele aanpak hen de perfecte aanvulling op ons team.” 

Jan: “Onze mensen zijn intussen zo goed op elkaar ingespeeld dat de samenwerking met Stenabo vlekkeloos verloopt. In de bouwsector is het belangrijk om zo’n vaste partner te hebben, omdat het je werk consistent en hoogkwalitatief houdt."

Grote vooruitzichten

Zowel voor Stenabo als Franck belooft het nog een druk najaar te worden. Raoul vertelt: Ondanks de moeilijke coronatijden is ons order­boek nog goed gevuld met prestigieuze projecten.” 

Jan: “Ook Franck werkt de komende maanden nog een aantal renovatieprojecten uit met andere aannemers. Ondanks de coronacrisis hebben we de handen vol!”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels