Charlotte Reypens
Charlotte Reypens Stercke vrouw

Charlotte Reypens

Stercke vrouw

Charlotte Reypens besloot na jaren ervaring in de vastgoedsector op eigen benen te staan. Met een eigen kantoor. Maar eentje dat verder gaat dan louter makelaardij. Als Real Estate Mentor verkoopt en verhuurt de bevlogen onderneemster niet zomaar panden. Ze koppelt er ook een heus adviesluik aan. Dat blijkt een gat in de markt te zijn.

Ik heb heel bewust ­gekozen om een ­vastgoedkantoor met een kleine structuur te ­starten. Omdat de markt nood heeft aan een persoonlijke ­service, authenticiteit en maatwerk. Ik noem mezelf dan ook graag een ‘real estate ­mentor’. Dat tweeluik vat mijn activiteiten perfect samen: vastgoed maar ook professioneel advies. Onder ‘mentor’ valt een gevarieerd aanbod aan consultancydiensten zoals aankoopbegeleiding, specifieke vastgoedzoekopdrachten, investeringsadvies, onderhandelingen … Dat is relatief nieuw in de sector en het slaat ontzettend goed aan.”

Trots?

“Goh, ja. Als jong meisje was ik al gefascineerd door architectuur en inrichting. Bovendien heb ik een goede dosis commerciële flair. Dat kan ik perfect combineren in mijn job. Ik droomde als kind al van een carrière als vastgoedmakelaar. En daar ben ik in geslaagd. Je moet ook weten dat ik al van mijn zestiende op eigen benen sta. Dus ik ben fier op wat ik tot op vandaag bereikt heb. Ik ben zeker ook zo trots op mijn klanten en de vele leuke samenwerkingen. Ambitieus? Ja, dat ook. Ik heb in de afgelopen drie jaar heel wat vaste klanten gekregen die me volmacht geven om zelfs bij de notaris te gaan tekenen. Het is een zalig gevoel om erkend te worden als een externe rechterhand.”

Stercktes?

“Ik ben een vakidioot. Is dat een sterkte? Ik heb door de jaren heen ontzettend veel kennis vergaard. Zowel door mijn ervaring in de immosector als in een notariaat. Bovendien blijf ik me voortdurend bijscholen. Zowel via opleidingen als vakliteratuur. Daarnaast ben ik heel transparant, geordend en gestructureerd. Dat waarderen mijn klanten. Ook fijn: ik vergeet bijna niets. Hopelijk blijft dat nog vele jaren zo (lacht).” 

An exceptional company is the one that gets all the little details right.

Werkpunten?

“Soms wil ik wel wat creatiever zijn. Op bedrijfsorganisatorisch vlak ben ik creatief en kan ik juiste strategieën bepalen, maar ik kan bijvoorbeeld geen PowerPoint in elkaar boksen. Dat besteed ik dan ook uit. Daarnaast vind ik het ook moeilijk om bijvoorbeeld een blog te schrijven. Ik weet perfect wat ik wil vertellen, maar schakel een copywriter in om het verhaal vlot leesbaar te maken. Ik herken mijn werkpunten en ik omring me met professionals.”

Sterck voorbeeld?

“Iemand die ik admireer? Niet echt. Ik lees veel biografieën – van Jeff Bezos tot Bart Verhaeghe – en dat inspireert me wel. Maar de drive die ik heb, komt van mezelf.”

Tips voor starters?

“Volg vooral je eigen buikgevoel. Niet dat van anderen. Jaag je dromen na. Door te focussen op het negatieve geraak je geen stap vooruit.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels