Een meesterlijk interieur voor het Phoenixgebouw
Goele Vermeeren
Mathias Lammens
Master Meubel -
Abv+ architecten

Een meesterlijk interieur voor het Phoenixgebouw

Testimonial - Master Meubel - Abv+ architecten

In 2017 kreeg abv+ architecten de opdracht kantoorgebouw Phoenix, vlakbij het Brusselse Noordstation, van kop tot teen te renoveren. “Geen kleine opdracht, aangezien het om zo’n 17.000 m2 gaat”, getuigt zaakvoerder Mathias Lammens. “Gelukkig konden we voor de inrichting terugvallen op een betrouwbare partner. Master Meubel heeft een prachtig interieur samengesteld dat het Phoenixgebouw tot een stijlvol en elegant geheel brengt.”

Opdrachtgever Baloise Insurance besloot in 2017 tot de totaalrenovatie van het Brusselse Phoenixgebouw. “Enerzijds moest de energieprestatie van het kantoorgebouw verbeterd worden door ondermeer nieuwe technische installaties, anderzijds wou Baloise het gebouw een stijlvolle make-over geven waardoor het zich kon onderscheiden van andere kantoren”, legt Mathias uit. 

Baloise Insurance koos Master Meubel uit Turnhout als één van de interieuraannemers. Master Meubel is niet alleen verdeler van bekende designmerken als Vitra, Cassina, Knoll en meer, maar verzorgt particuliere en professionele projecten van A tot Z. Steeds met een doorgedreven focus op de verschillende facetten van vormgeving. Naast een showroom beschikt Master Meubel ook over een eigen meubelatelier, een lakkerij en een stoffeerderij. 

Jarenlange expertise en creativiteit

Mathias: “Ik kwam voor het eerst in contact met Goele, de zaakvoerster van Master Meubel, op een evenement van STERCK. Toen ik aan het aanbestedingsdossier begon was het vanzelfsprekend dat ik ook Master Meubel zou betrekken voor het losse meubilair van het Phoenixgebouw. Het aanbod aan designmeubilair is zo divers, dat hun jarenlange expertise meer dan welkom was.We werkten met een open bestek, waardoor de verschillende partners hun creativiteit de vrije loop konden laten. De opdrachtgever wou niet besparen op de stijlvolle look van het interieur, en het voorstel van Master Meubel sloot perfect aan op die visie. Ze hebben een kleurrijke maar modieuze mix samengesteld die het interieur echt doet springen.”

Goele: “We zijn intussen erg vertrouwd met het inrichten van kantooromgevingen en onze professionele klanten appreciëren de meerwaarde die we daarin bieden. Naast particuliere projecten neemt Master Meubel ook steeds vaker grote b2b-projecten op voor architecten en projectontwikkelaars. Onlangs nog hebben we het interieur verzorgd van een advocatenkantoor vlakbij het Phoenixgebouw. Bij abv+ architecten kregen we creatieve vrijheid in ons ontwerp, en dat maakt een fijne samenwerking.”

Strak schema, vlekkeloos verloop

Mathias: “Voor de renovatie van het Phoenixgebouw werkten we met erg korte deadlines. Dat de aanbesteding werd opgemaakt nét voor de coronapandemie was ook niet vanzelfsprekend. De uiteindelijke bestelling van het meubilair werd in juli 2020 afgewerkt. Nu, drie maanden later, is vrijwel alles afgeleverd. Een strak schema dus, waar Master Meubel zich probleemloos naar heeft kunnen schikken.”

Een betrouwbare partner

Mathias: “We zijn dermate tevreden over de samenwerking dat we ook in de toekomst bij Master Meubel zullen aankloppen. Momenteel werken wij aan een high-end kantoorgebouw, waarin we graag Master Meubel zouden willen betrekken. Dat ze alle infrastructuur in huis hebben om ook dat vaste meubilair te voorzien, blijft een troef. Dankzij hun jarenlange ervaring in de b2c-sector heeft Master Meubel ontzettend veel oog voor detail en een uitstekende service.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels