Interieur om mee uit te pakken
Kristof Van Duppen
& Jelle Van Laer
Tint - imore

Interieur om mee uit te pakken

Testimonial - Tint - imore

www.tint-decoratie.be
www.imore.be

Tot wat een STERCK. Diner kan leiden. Op één van de gezellige netwerkavonden – herinnert u die zich nog? – geraakten oude kennissen Jelle Van Laer en Kristof Van Duppen aan de praat. Al snel klonken de zaakvoerders van imore en Tint op een duurzame samenwerking in twee richtingen.

imore specialiseert zich in allerhande interieurprojecten, al nemen de ­interieurarchitecten uit Oostmalle ook meer en meer de rol van bouwmanager op voor de realisatie van nieuwbouwwoningen tot renovaties. Tint blinkt dan weer uit in schilderwerken, vloeren, verlichting en decoratieve toepassingen. Twee expertises die naadloos in elkaar overvloeien.

STERCKe connectie

In 2019 broedde imore op uitbreidingsplannen voor haar kantoor. Belangrijk facet daarbij was de vloer. Een thema dat ook tijdens één van de STERCK-diners aan bod kwam en Kristofs aandacht trok.

“Destijds waren we zelf aan het experimenteren met Stuc Resin, een duurzame decoratieve pleistervloer met een dunne epoxy afwerkingslaag, die krasbestendig is en tegen een stootje kan”, vertelt Kristof, die Tint samen met zijn partner Kim Van Aken leidt.

Een verhaal dat gevolg kreeg, want imore was snel gewonnen voor het verhaal. “De natuurlijke en warme look van zo’n vloer zou voor onze toekomstige projecten een belangrijke troef vormen. Maar vooraleer deze te integreren in projecten van klanten, leek het ons de ideale gelegenheid om het materiaal in eigen huis te testen”, leggen Jelle en medezaakvoerder Hanne Aerts uit. “Een schot in de roos.”

“Het kantoor van imore is zelfs een soort showroom voor ons geworden”, aldus Kristof. “Het oog wil ook wat en dus gaan onze klanten er vaak over de vloer om de vloer te bekijken.”

In twee richtingen

Het betekende de start van een duurzame samenwerking, waarbij Tint geregeld wordt ingeschakeld voor ambachtelijk schilderwerk en hedendaagse decoratie. Al kan imore nu ook naar het kantoor van Tint doorverwijzen om te tonen tot wat het in staat is.

“Daar hebben we het nieuwe bedrijfsgebouw van Tint volledig mogen inrichten. Een uitdagende opdracht, want initieel ging het om een kubus van zes meter hoog”, verduidelijkt Hanne. “Het ontwerp was snel afgeklopt. Bij de visuele 3D-beelden zat het eerste gevoel meteen juist”, vult Kim aan. “Leg die beelden naast de uiteindelijke oplevering en je ziet amper het verschil. Een geslaagd project.” 

imore slaagde erin een huiselijke showroom te creëren, zonder te verzeilen in aparte hokjes om huiskamers voor te stellen. “Sfeer en beleving komen hier tot hun recht, en daar staan we ook voor”, besluit het duo achter imore. Het resultaat moet imore een extra boost geven, en indirect dus ook Tint. Wordt vervolgd… 

Tint

imore

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels