Margaux <br>De Vleeschauwer
Margaux De Vleeschauwer
© foto door Liesje Brockley
Law 4 You

Margaux
De Vleeschauwer

Stercke vrouw

Margaux De Vleeschauwer is de dochter van twee advocaten, en de bezielster van Law 4 You. Haar missie? Starters wegwijs maken in de wirwar van de juridische wereld. “Met de mini-audits die ik momenteel uitvoer, merk ik echt dat veel ondernemers niet in orde zijn en niet weten wat ze allemaal nodig hebben. Ik wil hier dan ook verandering in maken."

Met een diploma rechten en notariaat op zak begon ik mijn carrière in het advocatenkantoor van mijn ouders. Maar mijn sterke ondernemingszin deed me in augustus 2020 toch de stap zetten naar de bedrijfswereld. Het resultaat? Law 4 You, waarbij ik de juridische rompslomp uit handen neem van jonge ondernemers. Een bedrijfsjurist in dienst nemen is voor starters te kostelijk, en een advocaat neem je pas onder de arm als het te laat is.” 

“Het recht is een kluwen van regels, daarom wil ik het juridische luik op een behapbare manier uitleggen, zodat jonge ondernemers beschermd zijn en wéten wat er in hun juridische documenten staat. Dan gaat het over een privacy policy, de algemene voorwaarden of een cookie policy. Daarnaast lanceer ik masterclasses om de do’s-and-don’ts aan specifieke beroepen uit te leggen: fotografen, webdesigners, kappers … Daarvoor werk ik samen met een deskundige uit het vak. Omdat ik nog geen jaar bezig ben, doe ik alles alleen. Al doe ik meer en meer een beroep op freelance-ondernemers. Een hele uitdaging voor een perfectionist als ik.”  

Trots?

“Mijn verloofde zegt dat hij trots is, en dat is mijn grootste barometer. Soms word ik op netwerkevents aangesproken: ‘Ben jij Margaux van Law 4 You?’ Ja, dan glim ik van trots, al voelt het ook nog wat onwennig aan (lacht). Ik heb mijn laatste centen gebruikt om te investeren in mezelf, om te staan waar ik nu sta. Dat was een risico, want als het niet lukte, had ik niets meer. Maar al vanaf de eerste maand had ik een omzet waar ik niet eens van durfde dromen.”

Nee heb je. Ja kun je krijgen.

Stercktes?

"Als ik naar mezelf kijk, zie ik vooral een ambitieuze dame die goed weet wat ze wil. Ik durf zeggen dat ik een leiderstype ben, maar tegelijk ook empathisch. Dat bevestigen de mensen rondom me. Mijn schoonzusje noemde me onlangs creatief, iets wat ik vroeger nooit had durven zeggen. Maar ik moet haar gelijk geven, als je mijn sociale media bekijkt. Mama zegt dan weer dat ik enorm leergierig ben, op voorwaarde dat het snel resultaat geeft (lacht). En papa vindt me commercieel sterk, waar ik me wel in kan vinden als ik naar Law 4 You kijk.” 

Werkpunten?

“Niemand is perfect, al streef ik dat wel na. Dat leidt weleens tot uitstelgedrag. Maar better done than perfect, leerde mijn coach Fastforwardamy mij. En ik weet dat ik de waarheid niet in pacht heb, maar het blijft moeilijk om werk uit handen te geven. De balans tussen werk en privé kan ik beter in evenwicht houden, al betrap ik mezelf er wel op dat ik ’s avonds nog berichtjes beantwoord. Tot grote ergernis van mijn verloofde. Mijn laptop gaat ook altijd mee op vakantie en soms doe ik interviews tijdens mijn verlof, zoals nu.”

Sterck voorbeeld? 

“In de advocatuur zijn dat mijn ouders. Zonder hen had ik nooit de kennis gehad die ik nu heb. En op het vlak van ondernemers: Alexander Van Laer. Onvoorstelbaar wat hij op zo’n jonge leeftijd al bereikt heeft.”

Opvolging?

"Hihi (lacht), wel euhm… op dit moment staat er nog geen generatie klaar, MAAR wij verwachten ons eerste kindje in oktober 2021. En uiteraard zullen we hem/haar nooit verplichten om Law 4 You over te nemen.. Maar de mogelijkheid en opportuniteit is er natuurlijk wel."

Tips voor starters?

“Durf springen, volg je hart, omring je met de juiste mensen en investeer in jezelf.” 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels