Van maatwerk­opdracht tot structurele partner
Wim Van De Putte FE+ - Easy Systems

Van maatwerk­opdracht tot structurele partner

Testimonial - FE+ - Easy Systems

Metaalbewerkingsbedrijf FE+ produceert al sinds 2006 halffabricaten en onderdelen in staal, aluminium en inox. Via STERCK leerde zaakvoerder Wim Van De Putte het Geelse Easy Systems kennen, een specialist in interne transportsystemen en logistieke oplossingen. “Aanvankelijk schakelden we FE+ enkel in voor specifieke maatwerkopdrachten”, vertelt David Taverniers, zaakvoerder van Easy Systems. “Nu blijkt dat FE+ budgettair sterk uit de hoek kan komen als het gaat om stukwerk in serie, dus bekijken we graag of hier structurele toekomst inzit.”

FE+ zag in 2006 het levenslicht onder de vleugels van Laborex, waar toen de focus nog lag op de productie van metalen voor intern gebruik. Maar de afzetmarkt bleek groter dan gedacht en al gauw groeide FE+ uit tot een referentie op vlak van metaalbewerking, plaatbewerking, lasersnijwerk, laswerken en professionele metaalconstructie. 

Specifieke maatwerkonderdelen

Easy Systems uit Geel ontwikkelt systemen voor productionele of logistieke afdelingen, met onder andere transportbanden, kettingbanen en rolbanen. David Taverniers: “Met Laborex werkten we in het verleden al samen aan een groot project. Toen ik FE+ leerde kennen via STERCK had ik meteen het volste vertrouwen in hun service. Nu leveren ze plaatwerk voor onze producten. Het ging tot nu toe vooral over specifieke onderdelen op maat die we op erg korte termijn nodig hadden.

Dankzij de flexibiliteit van FE+ en hun bovengemiddelde productiesnelheid zijn ze een uitstekende partner voor snel maatwerk, maar nu zit er een structurele samenwerking aan te komen.”

Grote aantallen, kleine prijs

Wim Van De Putte: “Dat klopt, we zijn niet alleen sterk in maatwerk, maar kunnen ook budgetmatig sterk uit de hoek komen als het over grote productie-aantallen gaat. We hebben bijvoorbeeld een lasersnijmachine die dag en nacht kan doorwerken voor serieproductie, en ook een vestiging in Bulgarije voor handmatig seriewerk. Het is namelijk voordeliger én duurzamer om grote aantallen in één keer te produceren, eventuele overschot kunnen wij stockeren voor onze partners.” 

David Taverniers: “Vorig jaar namen wij onze Nederlandse partner Easy Conveyors over, het bedrijf dat ook een aanzienlijk deel van onze standaardcomponenten maakte. Nu bekijken we volop aan wie we het plaatwerk kunnen toevertrouwen. Met de belofte van kwalitatieve en budgetvriendelijke productie zal onze samenwerking met FE+ misschien flink uitbreiden. De contacten verliepen in het verleden via onze respectievelijke engineeringteams, en zij werkten en communiceerden steeds vlot met elkaar.”

FE+
feplus.be

Easy Systems
easy-systems.eu

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels