Betaalt u nog voor een kantoorpand als bezettingsgraad minder dan 50 procent is?
Rebecca Hucks Office Arena

Betaalt u nog voor een kantoorpand als bezettingsgraad minder dan 50 procent is?

Vraag & Antwoord - Office Arena

COVID-19 heeft geleid tot een revolutie van het werkplekconcept. In de vroege fase van de verschuiving naar werken op afstand werden zowel voor de werknemers als voor de organisatie tal van voordelen zichtbaar. Geen woon-werkverkeer, minder uitgaven, andere kleding, 1,5 uur minder reistijd per dag ... Het duurde echter niet lang voor dat gevoel van euforie vervangen werd door tal van nadelen: geen printer of internet, slechte koffie, geen sociaal contact, te veel afleiding door huishoudelijke taken of huisdieren. Mensen verloren de balans tussen werk en privé en kregen een gevoel van isolement, er ontstonden productiviteits- en psychologische problemen.

Meer en meer blijkt dat flexibele coworkingruimtes hier de oplossing bieden. Het hybride working model is een samensmelting van WFH (work from home), bedrijfskantoren, en een ‘derde ruimte’: een werkstation. Tegenwoordig zijn werknemers minder enthousiast om voltijds van thuis uit te werken. Ze geven de voorkeur aan twee à drie dagen thuiswerken. Zo wint een dedicated workspace meer en meer aan populariteit, zowel bij de werkgever als de werknemer. 

In een hybride paradigma lijkt het zinvol om een nieuwe en extra werkruimte te hebben, los van de woning en het officiële kantoor dat dichter bij de woning van de werknemer ligt, maar niet thuis. Dit wordt ‘derde ruimte’ genoemd. Daarom kunnen coworkingruimtes of andere sociale ruimtes met geschikte infrastructuur en voorzieningen een geweldige 'third space'-optie zijn, die tegemoetkomt aan de behoeften van zowel het bedrijf als de werknemer.

In deze onzekere tijden kunnen coworkingruimtes een handige en kosteneffectieve optie zijn voor organisaties op zoek naar een ‘hub’, een hybride werkmodel dicht bij de werknemer. Flexibiliteit en gemak zijn sleutelelementen in deze nieuwe realiteit. 

Twee aspecten die coworking en kantoren vereisen, zijn een sterke controle over de operationele kant om efficiënt te zijn en het inspelen op de werkelijke behoeften van gebruikers om hun ervaring te verbeteren. 

Flexplekken kunnen de situatie efficiënter beheren als ze technologie gebruiken om toezicht te houden op het gebruik van de ruimte en om de activiteit van mensen binnen de coworkingruimte te evalueren. Denk maar eens aan uw eigen freelancers. Hoeveel van hen zijn woonachtig in de omgeving van uw zetel? Laat uw werknemers geen uren verliezen in het verkeer maar biedt hen de oplossing van een flexibele coworking.

Voordelen

  • Geen files door minder woon-werkverkeer
  • Professionele omgeving dichtbij huis 
  • Voor iedereen gemakkelijk bereikbaar
  • Lekkere koffie en meer sociale contacten 
  • Mogelijkheid om ter plaatse iets te eten 

Wilt u ook bespreken hoe wij uw werknemers of freelancers kunnen ontvangen in onze hub Office Arena in Gent? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Office Arena

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels