Een akoestische samenwerking
Matthias Aerts
& Michael Nicasens
iDeal Acoustics - STRETCH

Een akoestische samenwerking

Testimonial - iDeal Acoustics - STRETCH

Van de radiostudio’s en de eindregie in de VTM-gebouwen aan Medialaan tot de nieuws- en opnamestudio’s op de gloednieuwe locatie aan het Centraal Station in Antwerpen: iDEAL ACOUSTICS heeft voor DPG Media een heleboel ruimtes in een mum van tijd voorzien van akoestische plafonds en wandbekleding. Daarvoor kon het bedrijf uit Werchter rekenen op de producten en expertise van STRETCH.

“We hebben onze partner voor akoestische oplossingen gevonden”, zegt Matthias Aerts van iDEAL ACOUSTICS. “Samen blinken we uit in uitdagende opdrachten”, vult Michael Nicasens van STRETCH aan.

Een hand vol toepassing en troeven

Van kantoren, lobby’s, restaurants, slaapkamers, keukens en zwembaden tot sportscholen … De toepassingen van de spandoeken van STRETCH zijn eindeloos en de akoestische meerwaarde is groot. Daarom klopte iDEAL ACOUSTICS – dat akoestische totaaloplossingen biedt – aan bij het bedrijf uit Beveren-Waas. “Drie jaar geleden hadden we voor een project voor SDI Media een ruwbouw gezet. Zij verzorgen alles voor Disney en moeten dus aan strenge eisen voldoen”, vertelt Matthias. “Tot dan werkten we altijd met frames en velcropanelen, maar hier zochten we naar een strakkere oplossing om een akoestisch doek te spannen.” Het voordeel van STRETCH is dat zij het hele systeem kunnen leveren, van het profiel waarop de doek wordt opgespannen tot bijvoorbeeld verlichtingsaccessoires. “Bovendien zijn onze spandoeken naadloos tot 5,10 meter in de breedte, terwijl de gebruikelijke afmetingen 2,5 meter zijn. In de lengte is het spandoek zelfs onbeperkt. Zo kan je steeds een mooi en strak geheel bekomen”, aldus Michael.

Akoestische meerwaarde

iDEAL ACOUSTICS start altijd vanuit een akoestische studie. Het bedrijf simuleert de akoestiek en isolatie in projecten en geeft daarbij advies rond ontwerp en indeling. Nadien werkt iDEAL het volledige ­akoestische concept uit en verzorgt het ­sleutel-op-de-deur bouwprojecten. Willen klanten zelf bouwen, dan is dat ook een optie. “Naar akoestiek toe scoren de microgeperforeerde spandoeken van STRETCH zeer goed”, legt Matthias uit. “Het voordeel is dat we met onze eigen software de exacte akoestische waarde hebben kunnen meten. Die simulatie is belangrijk om de juiste frequenties te krijgen. Op die manier kunnen we het product perfect toepassen.” De doeken zijn ook gemakkelijk vervangbaar. “Zijn ze bij Q-music de grijze achtergrond in de radiostudio beu, dan kunnen we op twee uur tijd een andere kleur of motief plaatsen. Ons gamma kent een ­heleboel varianten en is sterk ­personaliseerbaar. Bovendien geeft het een aangenaam effect in ­combinatie met verlichtingsaccessoires”, vertelt Michael. “Daarnaast is het ook mogelijk om deze ­spandoeken af te wassen waardoor ze jarenlang netjes kunnen meegaan.” Naast het VTM-gebouw in Vilvoorde, hangen de spanplafonds en ­wandbekleding van STRETCH misschien ­binnenkort ook bij VRT in Brussel. Daar sleepte iDEAL ACOUSTICS recent nog een project in de wacht met oplevering in 2026. De ­samenwerking tussen beide bedrijven wordt er resoluut verdergezet.

De speciallekes

Die samenwerking is geënt op professionaliteit en wederzijds vertrouwen. Samen maken beide bedrijven zich sterk als het gaat om speciale en moeilijke opdrachten. “Zo hebben we in het Europese hoofdkwartier van DHL in Diegem, waar alle vliegtuigen worden gecontroleerd, een Boeing 737 op ware schaal nagebouwd als vergaderruimte. Een zwevend vliegtuig, volledig in Stretch”, vertelt Michael. Het zijn zulke projecten die de samenwerking hebben doen uitgroeien tot wat ze vandaag is. “Als we beginnen aan een uitdagende opdracht, kunnen we steeds Michael bellen en vinden we samen een oplossing. Dat is een groot voordeel”, verduidelijkt Matthias. “En loopt er iets mis dan wordt dat in een vingerknip opgelost zonder dat klanten daar hinder van ondervinden.” 

“We verstaan elkaar”, vult Michael aan. “De speciale projecten van iDEAL ACOUSTICS zorgen voor een gezonde uitdaging. Daar halen we keer op keer veel voldoening uit. En zo biedt STRETCH ons het totaalplaatje: een goed product, een betrouwbare service en een uitstekende kennis”, besluit Matthias.

STRETCH

iDeal Acoustics

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels