Een jarenlange samenwerking in de hoogte
Jean DeMarbaix,
Christoph Vermeiylen
& Nathaly Geysen
Groven+ - TVH Equipment

Een jarenlange samenwerking in de hoogte

Testimonial - Groven+ - TVH Equipment

De eerste bestelling van Groven+ bij TVH Equipment liep ergens in 2012 binnen en sindsdien klopt Groven+ altijd bij TVH Equipment aan als zij een hoogtewerker of verreiker nodig hebben. Een intense samenwerking met vele hoogtes, letterlijk én figuurlijk. “Wij zijn gespecialiseerd in ons vak en daarom is alles is wat de klant ons vraagt mogelijk”, zegt rental representative Nathaly Geysen van TVH Equipment. De brede glimlach bij Jean Demarbaix en Christoph Vermeiylen beamen dat. 

TVH Equipment is een familiebedrijf dat ondertussen een vijftigtal jaar bestaat. Opgericht door de families Thermote en Vanhalst als verdeler van onderdelen van tractors. Nu bestaat TVH uit 300 medewerkers in België en is het de specialist in verhuur en verkoop van hoogtewerkers en heftrucks. Het biedt een vloot van meer dan 6000 machines aan. 

Iets wat Groven+ uit Puurs niet is ontgaan. Al sinds 2012 doen zij een beroep op de diensten van TVH Equipment. Gemoedelijk, bijna vriendschappelijk, is die samenwerking door de jaren heen gegroeid. “Uiteraard af en toe eens met een kleine discussie, maar dat heb je overal”, lacht Nathaly. “De laatste jaren zijn we heel hard naar elkaar toegegroeid en is er een groot wederzijds vertrouwen en respect.”

Toestel online reserveren

“Waar er vroeger vooral per mail werd gecommuniceerd, hebben wij nu een heel handig online platform waar je als klant zelf machines kan reserveren. Zo heb je als klant een heel goed overzicht over wat je reserveert, wanneer het geleverd wordt en wat het kostenplaatje is.” 

"Door dat platform is er minder ruimte voor miscommunicatie. Naast dat platform hebben onze toestellen ook een tracksysteem waardoor de klant perfect kan zien waar het toestel exact geleverd is. Opnieuw tijdbesparend voor de klanten”, gaat Nathaly verder. 

Studiebureau

Groven+ is een groot studiebureau dat de dromen van architecten omzet in werkelijkheid. “De architect tekent iets op papier. Die krijtlijnen zetten wij om in een lastenboek en we berekenen vervolgens het kostenplaatje”, verduidelijkt Jean. “Alles wat je aan de buitenkant ziet van een gebouw, daar zorgen wij voor. Zowel bij nieuwbouw als bij grote renovatieprojecten, altijd b2b. Denk aan het Havenhuis in Antwerpen en het nieuwe Bosuilstadion van Royal Antwerp.”

Dat zijn geen alledaagse projecten. Dan is het handig dat je kan terugvallen op de expertise van TVH. “TVH levert niet alleen machines, ze staan je ook bij met hun advies. Ondertussen kunnen wij inschatten welke machines we nodig hebben. Toch is de raad van TVH onontbeerlijk”, gaat Christoph verder. “De keuze van een toestel hangt af van de werken die nodig zijn op de werf. Vaak zien wij klanten die het te groots zien en een toestel reserveren dat te groot is voor de werken die nodig zijn. Dan lopen de kosten al snel op. Als bedrijf zouden we dat kunnen laten gedijen, maar dat ligt niet in onze aard”, vult Nathaly aan. 

Achtste depot in aanbouw

Dankzij zeven depots, en de achtste in aanbouw, is TVH Equipment over heel België verspreid en kan het dus snel toestellen leveren aan klanten. “Maar eigenlijk hoeft de klant daar niet van wakker te liggen. Eens wij een reservatie binnenkrijgen, stellen wij alles in het werk om dat toestel zo snel mogelijk op de werf te krijgen. Is het toestel niet beschikbaar, dan gaan we meteen op zoek naar alternatieven. Kort gezegd: alles is altijd mogelijk bij ons”, vertelt Nathaly.

De toestellen van TVH Equipment worden ook gekeurd. De hoogtewerkers en verreikers driemaandelijks, zoals de wet dat voorschrijft. Heftrucks hoeven slechts één keer gekeurd te worden. Maar ook hier luistert TVH naar de wensen van de klanten. “Als de klant vraagt om een toestel nog eens te laten keuren, dan doen wij dat. Bovendien zorgen wij ook voor opleidingen voor mensen die de toestellen gaan bedienen. Zij krijgen dan een certificaat dat zij gemachtigd zijn om het toestel te besturen”, besluit Nathaly.

TVH Equipment

Groven+

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels