Met zes praktische tips de toekomst tegemoet
An Vermeulen Yarlini

Met zes praktische tips de toekomst tegemoet

Praktijck - Yarlini

Misschien is het lastig om te geloven. Maar mits enkele aanpassingen aan je businessmodel kan je sterker uit de strijd komen. Of je nu starter of doorwinterde ondernemer bent, als je wilt hervormen of vernieuwen is visionair ondernemen met oog op de toekomst de enige juiste aanpak.

1. Expert

Zorg ervoor dat je de expert bent én blijft in jouw vakgebied. Besteed tijd aan investeren in jezelf. Laat je inspireren en triggeren door online cursussen, begeleiding op maat, ervaren sparringpartners of gelijkgestemde ondernemers. Kom uit je comfortzone en breid je horizon uit. Ontdek nieuwe tendensen zodat je een uniek of vernieuwd aanbod kan lanceren. Maak een lijst van kennisgebieden en vaardigheden waar je nog in kan groeien. Stel concrete doelen op: noteer wat je concreet wil bereiken en hoe je dit gaat doen.

2. Nieuwsgierig

Wees bereid om te innoveren en jezelf steeds opnieuw heruit te vinden. Blijf nieuwsgierig! In snel veranderende tijden is het belangrijk om je af te vragen wat anders of beter kan. Kijk om je heen, blijf leren. Ga online en offline op zoek naar relevante thema’s over jouw product of dienstverlening. Vertaal die info naar jouw organisatie en profileer jezelf als dé expert op dat gebied.

3. Betekenisvol

Werk steeds volgens het principe van ‘why’, ‘how’ en ‘what’. Waarom doe ik wat ik doe? Wat geeft me goesting en drive? Wat wil ik het liefst doen? Hoe doe ik dat? En ten slotte, wat bied ik aan? Formuleer je antwoorden duidelijk, kort en krachtig. Die oefening helpt je om concrete acties te bepalen en je ambities succesvol te realiseren. Zo ontdek je je sterktes en ontwikkelpunten.

4. Tijdvreters

Elimineer zaken die je niet graag doet of teveel tijd en energie kosten. Aandachtvreters geven je het idee nuttig werk te doen, maar kosten je – vaak ongemerkt – veel tijd. Ze halen je uit je flow en zorgen ervoor dat je op einde van de dag beseft dat de belangrijkste werkzaamheden nog niet uitgevoerd zijn. Dat frustreert en zorgt voor stress.

Zorg ervoor dat jij de baas bent over je tijd en niet andersom. Stel prioriteiten, hou focus en bewaak je timemanagement. Besteed je tijd efficiënt en effectief!

5. Zelfreflectie

Werp een blik in de spiegel! Kijk vanuit een ander perspectief naar lopende zaken. Analyseer de invloed die jij hebt op jouw omgeving. Zelfreflectie en bewustzijn zijn belangrijke kerneigenschappen van succesvolle ondernemers en leidinggevenden. Het maakt hen toegankelijker waardoor mensen zich sneller openstellen en willen verbinden aan hetgeen voor jou belangrijk is. Mix dit met kwaliteiten zoals daadkracht, focus en doorzetting waardoor succes en resultaten zijn verzekerd. 

6. Durven

Lef en durf zijn voor doorwinterde ondernemers een terugkerend thema. Lef om controle los te laten, om kwetsbaar te zijn, om hetgeen te doen waar je in eerste instantie weigerachtig tegenover staat. Lef en durf zijn essentiële eigenschappen van krachtig ondernemerschap. En leidinggeven kan je trainen. Laat je niet tegenhouden door angst en onzekerheid maar durf te doen. Grijp de kansen en opportuniteiten met twee handen.

Met meer dan 25 jaar business- en managementervaring in the field deel ik graag mijn kennis, ervaring, expertise én tools om jou en je bedrijf te laten boosten. 

Yarlini, jouw partner in ambitie.

Yarlini
www.yarlini.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels