6 tips voor een zorgeloze vakantie
Tom Vleugels
& Jeroen Adriaenssens
Travel Tips

6 tips voor een zorgeloze vakantie

Travel Tips

Denk je aan je reis voor volgend jaar? Waar hou je dan het beste rekening mee wanneer je begint te plannen? Voor Jeroen Adriaenssens en Tom Vleugels van Masters in Travel is dit hun dagelijkse passie. Als ware Memory Makers en Journey Creators zijn ze gespecialiseerd in luxe-, rond- en zakenreizen. Speciaal voor STERCK Magazine delen zij hun zes ultieme tips voor een zorgeloze vakantie.

1. Goedkope prijs = goedkope kwaliteit

Online kan je altijd wel een deal vinden. Maar vaak zijn die gestript van al het comfort dat de reiziger naast jou wél heeft. Net omdat die niet voor de allergoedkoopste prijs is gegaan. Neem in een hotel een hoger kamertype of boek een vlucht met bagage. De kleine toeslag herinner je je na je vakantie niet meer, maar het plezier van optimaal comfort des te meer!

2. Op tijd boeken

Een klassieker, maar in het post-corona tijdperk meer dan ooit de regel. De hele wereld wil op reis gaan na lange tijd thuisblijven. Hoe exclusiever de bestemming, hoe groter de vraag. De wereldcruise van Regent Seven Seas voor 2023 werd bijvoorbeeld uitverkocht in amper drie uur! Voor de mooiste hotels wereldwijd is dat hetzelfde verhaal. Dus plan je vakantie op tijd.

3. Boek bij een professional

Voor geldzaken ga je naar je boekhouder of je private banker, dus waarom laat je je meest kostbare bezit, je vrije tijd, niet beheren door een professional? De voordelen van een reisagent zijn niet te onderschatten en online reizen boeken is niet noodzakelijk goedkoper. Zelfs wanneer je denkt geen reisagent nodig te hebben, zal je verrast staan van de voordelen van reserveren bij een reisbureau. Je bespaart tijd, stress en je krijgt meer waarde voor je geld.

4. Reisverzekering 

Zowel voor als tijdens de reis kan er vanalles gebeuren. Daag de wet van Murphy niet uit en vertrek gerust op vakantie. Dat wil zeggen: goed verzekerd! Vraag je reisprofessional of verzekeringsmakelaar voor meer informatie.

5. Kies de juiste bestemming

Een bestemming beleef je het beste wanneer de omstandigheden ideaal zijn. Dat is niet automatisch in de zomer. In het voor- en najaar is het zuiden van Europa kalmer en goedkoper. Denk ook aan minder evidente bestemmingen. Wat dacht je van Montenegro? Of een rondreis Ierland? Je reisprofessional inspireert je!

6. Beperk je niet tot de basics 

Boek je alleen maar vlucht en hotel? Dan verlies je nog tijd ter plaatse of mis je speciale ervaringen die je enkel op voorhand kan vastleggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een skip-the-line ticket inclusief privégids in je favoriete museum in Parijs? Of een bezoek aan de lokale markt met de chef kok van het hotel om daarna samen je eigen lunch klaar te maken? Laat deze zaken vastleggen door je reisprofessional en bespaar jezelf tijd. Deze ervaringen zullen je reis extra kruiden.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels