Charline Lenaerts
Charline Lenaerts Stercke Vrouw

Charline Lenaerts

Stercke Vrouw

Charline Lenaerts staat aan het hoofd van Frame21, waarmee ze zich richt op de ontwikkeling van inspirerende coworkingspaces en businesscenters. Ze nam een aanloop richting haar huidige positie met een carrière in de hotellerie en gebruikt nu haar expertise om de bezoekers van Frame21-werkplekken een sfeervolle, dynamische beleving te bezorgen.

Mijn hart ligt bij mensen, bij verrassing, bij een sfeervolle dienstverlening die bezoekers een wauw-gevoel geeft. Het was voor mij dan ook een logische keuze om hotelmanagement te studeren. Na 8 jaar in de hotellerie op Brussels Airport en 2,5 jaar bij Regus, een grote corporate omgeving, besloot ik in 2016 om naar Frame21 te trekken en die sfeerbeleving van de horeca door te trekken naar de kantoorwereld. Twee jaar later werd ik er CEO. Wij vertrekken vanuit het DNA van een gebouw en integreren er coworking, horeca, ontspanning, eventruimtes en meer, voor een duurzaam en dynamisch 24/7-concept.” 

Trots?

“De stap naar zelfstandig ondernemerschap leek soms beangstigend, maar voelde uiteindelijk heel goed. Ik ben trots dat ik de stap heb durven zetten en dat er nu een investeringsmaatschappij achter mij staat. Voordat ik zelfstandige werd, dacht ik ‘Hoe ga ik dit in mijn eentje waarmaken?’ Ik was in mijn vorige jobs gewend om omringd te zijn door grote structuren. Nu zie ik in dat ik het wel degelijk zelf kan. Ik heb de ruimte om keuzes te maken over mijn werk en privé. En beslis zelf wat ik nodig heb om efficiënt te werken.”

Stercktes?

“Ik ben een echt mensenmens, een people lover. Ik ga ontzettend graag met mensen om en heb ook altijd leiderschapsfuncties gehad. Grappig genoeg ontdekte ik door de jaren heen hoe introvert ik eigenlijk van nature ben, maar dat hindert me niet. Ik vind het fantastisch om mensen te helpen in het ontdekken van hun talent en potentieel. Coachen, plannen, vragen wat mensen gelukkig maakt, dat doe ik echt graag. Ook zelfreflectie is voor mij belangrijk.”

The secret of change is to focus all of your energy not on fighting the old, but on building the new.

Werkpunten?

“Geduld! Het is een schone zaak, maar ik ben heel doelgericht en wil graag, zoals elke ondernemer, mijn visie in de praktijk brengen. Daardoor kan ik echt opgejaagd raken en moet ik soms even een stapje terugzetten, zeker met hiaten zoals corona. Het hoeft niet altijd anders of sneller, denk ik dan, bekijk liever 'the bigger picture' en accepteer dat dingen met ups en downs verlopen. Dat is echt een les waarin ik mezelf nog vaak tegenkom.”

Sterck voorbeeld?

“Ik vind het moeilijk om één persoon als voorbeeld te noemen, want ik voel me dagelijks geïnspireerd door de mensen die ik tegenkom – alle persoonlijkheden en karakteristieken. Ik luister graag en wil altijd bijleren. Soms komen er wel veel indrukken op mij af en moet ik filteren, dus af en toe volg ik zelf een coachingsessie als moment van reflectie. Zo kan ik de dingen die mij écht inspireren aannemen en tot iets van mijzelf maken. Weet je op wie ik trouwens wel een beetje jaloers ben? Creatievelingen. Mensen die tijdens een brainstorm van alles uit hun mouw schudden en dat ook nog implementeren. Het zijn mijn tegenpolen, maar ik zoek ze wel regelmatig op.” 

Tips voor starters?

“Het begint allemaal met duidelijk vooropstellen wat je eigenlijk wilt bereiken. Korte termijn, lange termijn, jouw meerwaarde ten opzichte van andere bedrijven, noem maar op. Zo behoud je je focus. En blijf ook lief voor jezelf. Starters lopen in het begin het hardst tegen zichzelf aan en ze horen heel vaak ‘nee’. Alle begin is moeilijk, maar blijf geloven in je eigen kracht.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels