IT op astronomische hoogte
Bram Goossens Sodego

IT op astronomische hoogte

Profiel - Sodego

Dat Bram Goossens op een dag Sodego zou opstarten, stond in de sterren geschreven. Als kind al gefascineerd door astronomie en technologie, besefte hij snel dat meten, weten is. Vandaag ontwikkelt Sodego software waarmee data wordt verzameld om bedrijven efficiënter om te laten gaan met energie, verluchting, luchtvochtigheid en bovendien ook tijdsbesteding. “Wij gaan heel ver. Hoe zotter de klant het wil, hoe liever wij het hebben!”

Wanneer IT’ers aan het woord komen, verval je al snel in een resem technische termen waarbij de leek het in Keulen hoort donderen. In die val wil Bram Goossens niet trappen. Zijn fascinatie voor astronomie, het spel van licht en donker en de bijhorende technologie om die twee aspecten te meten én te begrijpen, inspireerden hem om software te ontwikkelen die net hetzelfde doet als een telescoop, alleen iets dichter bij huis. 

“We ontwikkelen software om parameters te meten die we gebruiken om bedrijven duurzamer te maken. We meten omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid, verluchting, verlichting, enzovoort. Door die metingen te doen, kan onze software ervoor zorgen dat je als bedrijf bijvoorbeeld minder energie verliest en je CO2-uitstoot daalt. Daarnaast zorgt onze software ervoor dat productieprocessen beter op elkaar afgestemd zijn waardoor je een tijdswinst genereert die je opnieuw kan investeren in het bedrijf.”

Belangrijk detail: al die software wordt door Sodego zelf ontwikkeld.  

Maatwerk

Wie nu verwacht dat Sodego met een pakketje afkomt en dat even installeert, heeft het mis. “Dat werkt niet overal. We maken alles op maat van de klant. Als een bedrijf naar ons komt, dan bekijken we het probleem en brengen we alle concrete noden en wensen in kaart. Op basis hiervan stellen we oplossingen voor en ontwikkelen we de software die bovendien meteen toepasbaar is. Hoe zotter de klant het wilt, hoe liever wij het hebben.”

Hoewel heel wat bedrijven IT’ers in dienst hebben, is Bram ervan overtuigd dat Sodego een meerwaarde betekent. “Samen met hen optimaliseren we de software van het bedrijf. Als team kunnen we meer en zorgen we ervoor dat de winst voor een bedrijf vele malen hoger komt te liggen. Zowel naar duurzaamheid toe als naar het efficiënter invullen van productieprocessen.” 

Potentieel

Sodego ligt in Vorselaar en heeft vier voltijdse experten in een team dat wordt aangevuld met een aantal freelancers die zowel hard- als software ontwikkelen. Sinds 2015 is Sodego actief en elk jaar groeit het bedrijf. Bij Bram is de sky nooit the limit geweest en ook de komende jaren wil Sodego verder groeien.

“We werken in een markt die continu evolueert. Dat zorgt voor heel wat uitdagingen die maken dat wij onze producten en diensten aan veel klanten kunnen aanbieden.”

Sodego
Molenstraat 19
2290 Vorselaar
T. +32 14 71 35 14
bram@sodego.be
www.sodego.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels