Ondernemen op een prachtlocatie in Antwerpen
Sebastiaan Rummens &
Margot Hermans
De Serre - Dunden

Ondernemen op een prachtlocatie in Antwerpen

Testimonial - De Serre - Dunden

Achter één van de vele historische gevels in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen ligt Den Botaniek verscholen. Een feeërieke plantentuin die tegelijk de groene long vormt van innovatiehub Dunden. Deze ondernemerscommunity beslaat 3000m² en vormt de ideale uitvalsbasis voor tech en healthcare start-ups en scale-ups. Voor de vele bedrijfsevents en -seminaries werken ze actief samen met De Serre, een eventexpert met oog voor detail.

In 2014 richtte stad Antwerpen innovatiehub StartupVillage op om tijdelijk kantoorruimte te bieden aan innovatieve ondernemers. Alleen bleef het communitygevoel en de interactie tussen die ondernemers wat achterwege. En dus besloot de stad een partner te zoeken om er een dynamische locatie van te maken en kruisbestuiving te creëren.

“Samen met Iris Delafortry hebben we de concessie voor negen jaar gekregen”, vertelt Margot Hermans van Dunden, de opvolger van StartupVillage. “We zaten hier lange tijd zelf in de gebouwen en kenden dus het potentieel. Dat potentieel willen we nu helemaal benutten.”

Dat zal enerzijds gebeuren door zowel coworkingspace als private kantoren aan te bieden. Dunden richt zich daarbij doelbewust op innovatieve start-ups die SaaS ontwikkelen en scale-ups met een focus op gezondheidszorg, fondsenwerving, b2b-innovatie of sociale impact. “Anderzijds zullen we inzetten op de uitbouw van een start-up en scale-up community via relevante events en workshops voor de aanwezige bedrijven en bedrijven van buitenaf.”

Evenementenpartner in eigen huis

En voor dat laatste moest Dunden niet ver zoeken naar een partner. Met De Serre heeft het een doorgewinterd eventorganisator in huis, waar evenementen op maat eerder de regel dan de uitzondering zijn.

“Ieder bedrijfsevent is uniek. We kunnen tot 150 mensen verwelkomen, waarbij het verwarmde terras en het botanische binnenplein een enorme troef zijn. De zaaluitrusting en de zorgvuldig uitgewerkte inrichting zorgen ervoor dat organiserende bedrijven nog maar bitter weinig moeten investeren in de inkleding van de ruimte.”, zegt Sebastiaan Rummens, die samen met Dieter Veulemans zaakvoerder van De Serre is.

De prachtige omgeving van deze toplocatie en het design spreken alleszins aan, want in de afgelopen maanden waarin binnenevenementen nog door konden gaan, kende De Serre een volgeboekte agenda. Samen met Dunden zal het nog meer inzetten op kwalitatieve evenementen. “We zijn een bruisende locatie met alles in huis voor de organisatie van een succesvolle activiteit.”

Extra capaciteit

Dunden heeft ook een deel van de gebouwen gerenoveerd. Dat levert een extra majestueuze ruimte in het gebouw op. “Een kleinere ruimte voor een 25-tal mensen met bijhorende bar, ideaal voor lezingen, seminaries of als break-outroom voor grotere events.”

De Serre
de-serre.be

Dunden
dunden.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels