Samenwerking onder stroom
Tom Vermeiren
& Frédéric Robberechts
Elindus - Hillewaere &
d’Offiz

Samenwerking onder stroom

Testimonial - Elindus - Hillewaere & d’Offiz

Meer dan ooit heeft elk bedrijf er belang bij een goede energieleverancier onder de arm te nemen. Eentje die proactief handelt en ervoor zorgt dat je je als bedrijf minder zorgen moet maken over stijgende energieprijzen. d’Offiz en Hillewaere doen al jaren beroep op Elindus. Dat is een Belgische energieleverancier die enkel b2b werkt waardoor het garant staat voor een persoonlijke service en goede opvolging. 

Wie een elektriciteitsleverancier onder de arm neemt, gaat al gauw naar de traditionele bedrijven. Je hebt nu eenmaal elektriciteit nodig om je bedrijf draaiende te houden. Elke maand betaal je de voorschotfactuur en daarmee is de zaak afgehandeld. Maar bij d’Offiz en Hillewaere wilden ze het anders aanpakken. Zij trokken naar Elindus, een Belgische energieleverancier enkel voor professionelen. 

Kennis van zaken

“Via een netwerkmoment kwam ik bij Tom Vermeiren van Elindus terecht. We raakten aan de praat en ik voelde meteen heel veel kennis van zaken. Dat is nu negen jaar geleden. De werkwijze is dezelfde als die van een traditionele leverancier maar de absolute meerwaarde zit in de service. Ik heb Elindus in al die jaren niet één keer zelf moeten bellen. Zij handelen proactief en overleggen met mij de beste strategie om de energieprijzen zo laag mogelijk te houden”, vertelt Frédéric Robberechts van Hillewaere en d’Offiz. 

De accountmanagers van Elindus zijn stuk voor stuk energie-expert. Precies daarin zit de meerwaarde van Elindus voor bedrijven. “We verkopen geen stroom, maar wel een energieplan. Door strategische en geïndividualiseerde aankoop kiezen we steeds de meest interessante optie voor elke professionele klant. En dat gaat niet altijd over de prijs. We willen onze klanten ook klaarstomen voor de toekomst in hun technologiekeuzes en hun energiemix. De markt evolueert razendsnel en expertise maakt het verschil. We hebben een jong en ondernemend team. Daarmee kunnen we voor heel wat bedrijven een meerwaarde betekenen”, klinkt het.

“Wij zorgen ervoor dat onze klanten een aanspreekpunt hebben maar ook dat wij onze klanten goed kennen. Bij ons kom je niet in wacht terecht en krijg je geen anonieme telefonist aan de lijn die jouw zaak niet kent”, vult Tom Vermeiren aan. “Ook doen wij niet mee met stilzwijgende verlengingen van contracten waarbij de prijs plots de hoogte ingaat. Bij ons weet je als bedrijf exact hoeveel je betaalt voor je energie en informeren wij ook wanneer er zich veranderingen op de markt voordoen. Zo kunnen we proactief handelen en een goede prijs garanderen.”

Stroom kopen

Elindus levert niet alleen energie aan bedrijven, het koopt ook de stroom van jouw bedrijf. “Heb je als bedrijf zonnepanelen die meer opbrengen dan je verbruikt? Dan kopen wij die overschotten op”, legt Tom uit. “Op die manier haal je nog meer rendement uit je zonnepanelen.”

Maar brengt deze aanpak geen extra administratie met zich mee? Volgens Tom niet en Frédéric beaamt dat. Frédéric gebruikt ook de formule van de zonnepanelen en is daar heel tevreden over. “Ik krijg één factuur en daar staat alles op. Naast d’Offiz en Hillewaere heb ik ook een zonnepanelenpark en die stroom verkoop ik aan Elindus. Alles wordt overzichtelijk gemaakt op één factuur. Ik zie wat die opbrengsten zijn en wat ik moet betalen. Eenvoudiger kan het niet. Op die manier is er dus ook geen kluwen aan administratie.”

Vertrouwen

De samenwerking met Elindus is gestoeld op vertrouwen. “Zo gaat dat onder Kempense ondernemers. Wij vertrouwen elkaar, maar tegelijk weet je ook dat het meteen stopt als dat vertrouwen geschaad wordt. Dat is nog niet gebeurd, integendeel. Als Tom mij iets voorstelt, dan weet ik dat dat met 100% goede bedoelingen is. Loopt dat altijd zoals voorzien? Neen, maar je voelt dat ze ermee bezig zijn.”

“Als bedrijf moet je het vertrouwen winnen van de klant en dat doe je door een goede service te bieden. Dat is waar Elindus voor wil staan”, besluit Tom.

Elindus
elindus.be

Hillewaere Groep & d’Offiz
hillewaere.be
doffiz.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels