Transport via de haven
Thor Shipping & Transport

Transport via de haven

Vraag & Antwoord: Thor Shipping & Transport

Wie voor zijn export geregeld beroep moet doen op transport via de haven hoeft niet noodzakelijk zelf thuis te zijn in alle verplichtingen die dit met zich meebrengt. Het heeft absoluut een meerwaarde om dit uit te besteden aan partijen zoals TST die gespecialiseerd zijn in deze vorm van logistieke dienstverlening en service.

Transport over water is meer dan vervoer van A naar B. Het gaat onder meer over chartering, douaneformaliteiten, de interpretatie van documentaire kredieten, tijdelijke opslag, order picking, het documenteren van handelingen, … Dit vergt een specifieke kennis en ervaring. En het heeft een meerwaarde als dit ingebed is in een internationaal netwerk van agentschappen. 

In eerste instantie is het uitermate belangrijk dat een duidelijke analyse wordt gemaakt van de concrete vraag, de situatie en de behoefte van de klant. Van daaruit kunnen we kijken op welke manier we hem het beste kunnen ondersteunen. In een aantal gevallen nemen we alle transportzorgen uit handen, soms beperkt de ondersteuning zich tot een specifiek onderdeel van het traject. 

De meerwaarde ligt vaak in de totale service. Je kan ons vergelijken met een restaurant waar je een simpel gerechtje kan bestellen maar ook een zesgangenmenu. Transporteurs en andere toeleveranciers wachten in de keuken om de wens van de klant waar te maken. Of je kan ons vergelijken met de architect die afhankelijk van het budget en de wensen van de opdrachtgever een huis uittekent en samen met aannemer en toeleveranciers tot een mooi geheel komt. 

TST is gespecialiseerd in de logistiek voor de staalindustrie maar kan die kennis ook perfect gebruiken voor bedrijven die in andere sectoren actief zijn. Zowel voor diepzee containertransport als voor Europese distributie over de weg, spoor en binnenvaart.

Ann Favere

Ann Favere is zaakvoerder van Thor Shipping & Transport.

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels