Casual hip voorjaar
Verso

Casual hip voorjaar

De tips: een casual hip voorjaar

Zachte materialen zijn populair

De voorjaarsmode bevat veel stoffen die weinig kreuken. Soepele stoffen en zachte materialen zoals ‘cool wool’ krijgen de voorkeur op stijvere materialen. De kledingstukken bevatten veel stretch, comfortabele kledij is enorm belangrijk.

Smalle silhouetten in neutrale kleuren

Vestjes zijn dit voorjaar smal getailleerd, hebben smalle revers, zijn kort en hebben een gestylede look. De kleuren zijn meestal donker en ze worden gekocht om lang mee te gaan. Voor speciale gelegenheden geldt ‘zien en gezien worden’, dus dan kan een kostuum wel wat meer hebben en kiezen mannen resoluut voor exclusieve en aparte merken.

Sneakers horen in ieders schoenenkast

Bekende mensen dragen bepaalde sneakers, hun foto’s gaan de wereld rond en de sneakers worden een hype. Ook bij ons worden zo’n hypes snel overgenomen. Niet té lang wachten is hier de boodschap: hypes verdwijnen even snel als ze gekomen zijn.

Homewear wint aan belang

Je moet er op elk moment van de dag goed uitzien, dus ook als je thuis in de zetel ligt, op reis gaat of bij de zaterdagse shoppingtrip. Mensen dragen vaker een jogging, maar dan wel een duur, gestyled exemplaar. Ook naast het werk willen mannen comfortabele kledij dragen, ontwerpers spelen hier op in door steeds meer op zoek te gaan naar nieuwere en zachtere materialen. Stoffen die eruitzien als een duikerspak, de zogenaamde technolooks, winnen aan populariteit.

In elke kleerkast hoort een jeansbroek

Jeansbroeken bestaan in alle soorten, maten en kleuren, het is dus belangrijk om een goed passend exemplaar te bezitten. Jeans kan je met alles dragen: van een strak T-shirt tot een stijlvolle blazer. Dit voorjaar zijn smalle skinny jeansbroeken met een tikkeltje stretch het populairst.

Ook mannen mogen accessoires dragen!

Een tas, een mooie riem of een exclusief paar schoenen versterkt je silhouet. Net zoals vrouwen profileer je je als man door een bepaald accessoire te dragen: het geeft aan waar je staat, en kan als het ware als statussymbool worden gezien.

Parfum als accessoire

Verso heeft een eigen parfumwinkel waar een 100-tal exclusieve geurtjes worden verkocht, zoals By Kilian, Boadicea The Victorious of Montale. Parfum maakt je look af, zorgt voor een geheel dat exclusiviteit uitstraalt. Sommige mannen kopen bewust extra kleine flesjes voor in de reistas, de wagen of op kantoor.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels