Een interieur waar je in wil werken
Chris Verleye
& Chris Huybrechts
Salar - Projectatelier

Een interieur waar je in wil werken

Testimonial - Salar - Projectatelier

“Een bureaustoel en -tafel kan je overal kopen. Wij zijn op zoek gegaan naar meerwaarde”, steekt Chris Verleye van wal. De bestuurder van Salar, een sociaal secretariaat uit Kasterlee, heeft onlangs een gloednieuw kantoor geopend. Voor de inrichting ervan klopte hij aan bij een andere Chris, Chris Huybrechts van Projectatelier. “We zijn enorm trots op het resultaat en zowaar nog trotser dat we ook het huidige kantoor van Salar onder handen mogen nemen”, aldus Huybrechts.

Met een team van meer dan 50 specialisten staat Salar dagelijks klaar voor meer dan 3.000 ondernemingen uit diverse sectoren. Hun slogan ‘Expertise binnen handbereik’ uit zich in de dienstverlening naar klanten, maar slaat evengoed op de leveranciers met wie het sociaal secretariaat samenwerkt.

“In de war for talent is het ontzettend belangrijk om een werkplek te creëren die medewerkers faciliteert, inspireert én aantrekt. Een moeilijke opdracht voor een klassieke kantoorinrichter en dus gingen we op zoek naar een totaalpartner”, vertelt Verleye. En dat werd Projectatelier. De totaalinrichter verzorgt niet alleen het ontwerp en de realisatie, maar start vanuit een behoefteverkenning bij de klant. Er wordt dieper ingegaan op wat het bedrijf nu is en waar het naartoe wil, in combinatie met bevragingen van medewerkers en management.

“Projectatelier heeft er een huzarenstukje van gemaakt dat bovendien volledig opgaat in de natuurlijke omgeving waarin het gebouw zich bevindt”, zegt Verleye. “Ook functionaliteit was een belangrijk aspect. Zo zal je hier aan de bureaus geen enkel kabeltje zien. Die werden allemaal geïntegreerd.”

Maatwerk

Eén van de eyecatchers is de tafel in de eetruimte: een uniek eiken blad van acht meter lang. “We hangen niet vast aan één leverancier of standaardproducten, en kunnen bestaande meubels omvormen tot maatwerk”, legt Huybrechts uit. “We zetten echt die extra stap. Ook de opvolging van de werf en de communicatie met andere leveranciers nemen we op ons zodat de klant van A tot Z ontzorgd is.”

“Iedereen heeft veel materialen ter beschikking, maar het is de kunst om die juist toe te passen. Daar is Projectatelier grandioos in geslaagd”, vult Verleye aan. “We hebben telewerk ingevoerd, maar het gros van het team blijft gewoon naar kantoor komen. Dat is ook de rol van de werkgever: een werkplek creëren.” 

Mooiste compliment

Het project werd in 2019 opgeleverd en krijgt dit jaar een vervolg met de inrichting van het huidige kantoorgebouw van Salar. De ontwerpen worden nu gefinetuned en dit jaar nog gerealiseerd. “Dat is één van de mooiste complimenten, wanneer je het vertrouwen krijgt om een tweede groot project te verzorgen”, besluit Huybrechts.

Projectatelier
www.projectatelier.be
Salar
www.salar.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels