Gespecialiseerd in het leveren van arbeidskrachten
Cemil Adiyil Werken Vlaanderen

Gespecialiseerd in het leveren van arbeidskrachten

Profiel - Werken Vlaanderen

Werken Vlaanderen is een bedrijf dat teams van productiearbeiders en een begeleider inzet om opdrachten uit te voeren in onderaanneming. Bedrijven doen een beroep op hen voor logistieke ondersteuning. Tot op heden gaan zij nog ter plaatse naar de grote logistieke bedrijven om opdrachten uit te voeren, maar ze zijn volop bezig aan de bouw van een eigen magazijn.

Nadat hij al een aantal jaar in de business zat, richtte zaakvoerder Cemil Adiyil in 2014 Werken Vlaanderen op. Oorspronkelijk begonnen met een 50-tal werknemers kende de zaak een enorme groei en is het personeelsbestand aangevuld tot 250 werknemers. Daarvan zitten 220 mensen bij Werken Vlaanderen en een 30-tal bij Transport Vlaanderen. “Ons personeelsbestand stijgt jaarlijks met 10 à 20%. Zo garanderen we onze constante werking en onze geleverde kwaliteit. Nieuwe klanten aantrekken is belangrijk, maar het behouden van onze klanten is een bevestiging van onze uitstekende service.”

Door die snelle groei, was de bouw van een eigen magazijn een volgende logische stap. Bovendien is Cemil ook zaakvoerder van Transport Vlaanderen. Dat brengt mogelijkheden met zich mee. “Het is de bedoeling dat we zelf instaan voor het vervoer van de materialen”, vertelt Cemil. “We pikken alles op, verwerken het en dan wordt het teruggebracht of naar de eindklant getransporteerd. Een eigen magazijn stelt ons in staat een totaalpakket te leveren, zonder aan service, kwaliteit en flexibiliteit in te boeten.”

Cemil_Adiyil_Werken_Vlaanderen

Doorgroeimogelijkheden

Inpakken, laden en lossen, bandwerk, verpakken, sorteerwerk, kwaliteitscontrole … Allemaal jobs die steeds moeilijker ingevuld raken. “Ons personeel bestaat uit mensen die in België gedomicilieerd zijn, maar de Nederlandse taal nog niet of onvoldoende machtig zijn. Zonder die taalbarrière beschikken ze over de kwaliteiten om in andere bedrijven een job te vinden. Een ander probleem is dikwijls het vervoer, maar wij halen onze werknemers op en brengen hen na de werkdag terug naar huis”, zegt Cemil. “Ik ben heel toegankelijk naar het personeel toe. Ze mogen me altijd bellen als er iets is, zowel privé als professioneel. Actief luisteren naar de werknemers en iets betekenen voor hen. Op die manier komt de werknemer met plezier werken, zijn er minder afwezigheden en houden we onze mensen in het bedrijf. Wederzijds respect brengt ook met zich mee dat ze met plezier inspringen waar en wanneer dat nodig is. Wat hen ook motiveert, zijn de doorgroeimogelijkheden. Stel dat we een nieuwe ploegbaas nodig hebben, zoeken we die intern.”

Cemil krijgt op kantoor hulp en advies van zijn vennoot Erdem Ruzgar, zijn general manager en zus Canan Adiyil en drie andere medewerkers. Een goede sfeer, zowel op het bureau als in de fabriek, is heel belangrijk voor Cemil. “Ik doe wekelijks boodschappen en dan bereiden we met ons kantoorteam een gezonde lunch om dan samen te eten. Die gezelligheid vind ik heel belangrijk. We maakten allemaal de groei van het bedrijf actief mee. Misschien moet er mettertijd iemand bijkomen, maar het is belangrijk dat het klikt met de rest van de groep. Op die manier kunnen we het familiale karakter behouden.” 

Dicht bij de klanten

Ook naar de bedrijven waar Werken Vlaanderen mee samenwerkt, zijn flexibiliteit en toegankelijkheid belangrijke waarden. “We zijn 24/7 bereikbaar. We bouwen goede en langdurige contacten op met onze klanten. Bedrijven die nieuwe projecten hebben en over onvoldoende personeel beschikken, doen een beroep op Werken Vlaanderen.”

Voorlopig is Cemil met zijn bedrijf enkel actief in Vlaanderen, maar als het nieuwe gebouw er staat en de zaken goed blijven draaien, zoeken ze misschien wel nieuwe horizonten op. “Door mijn betrokkenheid met het personeel is het een veeleisende job die tegelijk veel voldoening geeft. Zolang we allemaal met dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme verder kunnen werken, ben ik een gelukkig man”, besluit Cemil.

Werken Vlaanderen
Bomastraat 14B
9000 Gent
T. 09 253 83 00
info@werken-vlaanderen.be
www.werken-vlaanderen.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels