Hoe haal je als bedrijf meer uit LinkedIn?
Kevin Gevers Bright Square

Hoe haal je als bedrijf meer uit LinkedIn?

Vraag & Antwoord - Bright Square

Je online zichtbaarheid verbeteren, nieuwe connecties leggen en huidige klantenrelaties onderhouden. LinkedIn kan voor jou een krachtig kanaal worden. 

Meer dan een online cv

LinkedIn begon ooit als een soort platform voor online cv’s. Maar het sociale medium, dat inmiddels al 20 (!) jaar bestaat, bied je nu zoveel meer dan dat. Lever je b2b-producten of diensten? Dan komt LinkedIn absoluut van pas als marketingtool, meer zelfs dan andere socialemediakanalen.

Persoonlijk profiel én bedrijfspagina

Natuurlijk is het aan te raden om een bedrijfspagina aan te maken, waarop je regelmatig post en waaraan de persoonlijke profielen van je volledige team gekoppeld zijn. Zo kom je als bedrijf heel professioneel over. 

Daarnaast kun je mooie resultaten bereiken met je persoonlijke profiel. Natuurlijk zorg je er in eerste instantie voor dat je profiel volledig en aantrekkelijk is. Verder is actief zijn de boodschap. Want je wil top-of-mind blijven. Maak gebruik van het kanaal om je kennis te delen en je expertise te tonen. Vertel je verhaal. Zo leren jouw connecties jou en je bedrijf kennen. En vergroot je het vertrouwen.

Het is ook van belang om voldoende in interactie te gaan, te reageren op berichten van anderen en deel te nemen aan conversaties. Durf ook open vragen te stellen. Zoek je een specifieke vakman of expert? Of kan je tips gebruiken over een bepaald onderwerp? Vraag dan om aanbevelingen op LinkedIn én maak gebruik van de overigens zeer gedetailleerde zoekfunctie. Het is de ideale manier om je netwerk uit te breiden. En net door zo actief te zijn, pikt LinkedIn je profiel meer op en worden je bijdragen aan een groter publiek getoond.

Betalend account?

Overweeg dit pas als je echt álles gehaald hebt uit je gratis profiel. Een betalend account is zeker niet noodzakelijk om mooie resultaten te boeken met LinkedIn. Een minimale investering die wél de moeite waard is, is onze LinkedIn-opleiding. In deze opleiding krijg je hulp bij het optimaliseren van je profiel en krijg je de nodige tools aangereikt om meer leads te creëren. Je zal er eveneens leren hoe je je zichtbaarheid kan vergroten en meer succes kan boeken door online te netwerken.

Deze expertise werd aangeboden door  Bright Square

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels