Oona Noyen
Oona Noyen MOoN Recruitment &
Consultancy

Oona Noyen

Stercke Vrouw - MOoN Recruitment & Consultancy

Oona Noyen ging op haar 21ste zelfstandig aan de slag als medevennoot in een klein hr-bedrijf en daarna als freelance hr-manager in de financial service sector. Mensen zijn haar passie, dat blijkt uit alles wat ze doet. Daarom staat Oona inmiddels al twee jaar aan het roer van haar eigen bedrijf MOoN Recruitment & Consultancy, waar mens én werkplezier centraal staan.

Het ging Oona Noyen drie jaar geleden voor de wind in haar carrière als freelance hr-manager, maar tegelijkertijd viel haar persoonlijke droom om mama te worden in duigen. “Mijn man en ik waren al lange tijd bezig met fertiliteit en ik begon de moed op te geven”, vertelt Oona. “Ik besloot om dan in elk geval op professioneel vlak mijn dromen na te jagen en een eigen hr-bedrijf op te richten. Ik startte MOoN Recruitment & Consultancy, gespecialiseerd hr-adviesbureau dat met alles van recruitment, payroll en learning & development te maken heeft, en nam meteen twee medewerkers aan. Drie maanden later, tijdens de eerste lockdown van 2020, bleek ik tóch zwanger te zijn.” 

Trots?

“Het zijn twee zotte jaren geweest, waarin ik vooral mijn buikgevoel heb gevolgd. In november 2021 beviel ik van mijn dochtertje, maar ondertussen bleef ik natuurlijk verder werken aan MOoN. Tegen het einde van dat jaar had ik vijf medewerkers in dienst. Acht weken na mijn bevalling kwam een grote verrassing: ik bleek opnieuw zwanger te zijn. Een baby, zwanger, én booming business op kantoor! Ondertussen moesten we schakelen naar een volledig digitale werking vanwege de coronacrisis. In ons tweede boekjaar is mijn zoontje geboren en hebben we ons team uitgebreid naar 14 medewerkers. Dus daar ben ik wel trots op (lacht).”

Stercktes?

“Ik ben altijd heel bereikbaar en sta dicht bij mijn mensen. Dat is echt iets waar ik voor sta en je merkt het ook aan ons bedrijf. Naar mijn medewerkers toe profileer ik mezelf liever als collega dan als zaakvoerder. Dat gaat goed, ik ben deel van het team en heb een vertrouwenssfeer gecreëerd. De groep bestaat – toevallig – volledig uit vrouwen. Ik zet ze graag in hun kracht door open en eerlijke communicatie te faciliteren en een fijne combinatie van werk en privé toe te staan.”

You are what you think.

Werkpunten?

“Ik ben heel zacht en mensgericht, ik luister graag. Maar dan heb je soms ook nood aan iemand die alles wat zakelijker kan bekijken. Daarom heb ik vorig jaar mijn rechterhand Ellen aangenomen. Zij vult mij perfect aan en is heel gedreven in leidinggeven, opleidingsnoden aanvoelen en een groeiparcours uitzetten voor ons team. Ze durft mensen op een gezonde manier te pushen. Daar kan ik nog veel van leren. O ja, en geduld is een schone zaak. Ik ben zo ambitieus dat ik elke dag wel met een nieuw plan op de proppen kom. Daar moet ik mezelf wat in remmen.”

Sterck voorbeeld?

“Mijn familie heeft al heel wat ondernemers voortgebracht. Ik kijk bijvoorbeeld enorm op naar mijn beide grootmoeders. De ene was letterlijk ondernemer, ze stond aan het roer van een transportbedrijf dat ze van mijn overgrootmoeder had overgenomen. Inmiddels is mijn moeder er CEO. Mijn andere oma, een Nederlandse, heeft vijf kinderen opgevoed en reisde met hen over de hele wereld om haar man te bezoeken die in het buitenland werkte. In je eentje met vijf kinderen op het vliegtuig? Evengoed een prestatie om u tegen te zeggen.”

Tips voor starters?

“Start je bedrijf en wees niet bang. Soms zijn de eerste stappen erg moeilijk, maar houd je vooral vast aan positieve gedachten. Je bent wat je denkt, dus pieker niet over doemscenario’s. Behandel mensen correct en laat het ondernemen op je afkomen. Heb je eenmaal een team om je heen staan, wees dan open en eerlijk en creëer een sfeer van rust en vertrouwen. Zo beloon je jouw mensen met een fijne werkplek waar ze zichzelf kunnen zijn, en belonen zij jou met een stevige werkmentaliteit en gedrevenheid.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels