Van buikgevoel tot berekende groei
Joren Van Der Auwera
& Philip Van Dijck
GostaR - AccountingTeam

Van buikgevoel tot berekende groei

Testimonial - GostaR - AccountingTeam

Vanuit zijn liefde voor waterpartijen en vijvers richtte Guido Van Der Auwera in 1990 GostaR op. Ondertussen zetten zijn zonen Joren en Dean de activiteiten verder. Het familiebedrijf uit Ranst is uitgegroeid tot een ambitieuze onderneming met een duidelijke toekomstvisie: “We zijn vierde generatie tuinaanleggers en tweede generatie zwemvijverbouwers. Dat zegt eigenlijk alles over de groei”, aldus Joren. Met AccountingTeam heeft GostaR een betrouwbare accountant onder de arm genomen om die groei te stroomlijnen.

Door de jaren heen verlegde GostaR de focus van siervijvers naar biologische zwemvijvers. Investeren vormt de rode draad bij het tuin- en vijverbedrijf. “Je moet er iets aan verdienen, maar tegelijk is het ook belangrijk om je zaak zuurstof te geven”, zegt Joren. “In alles wat ik doe, wil ik morgen een beetje beter zijn.”

Vroeger ervaarde Joren die ambitie als een strijd. De opportuniteiten kwamen sneller dan hij kon handelen. Doordat hij niet gemakkelijk iets kon weigeren, werkte hij slechts weinig af. AccountingTeam heeft hem hierbij geholpen.

Emoties binnen een familiebedrijf

“Voordien was onze bestaande accountant de boekhouder van mijn vader, maar omdat het bedrijf groter werd, waren we die boekhouder eigenlijk ontgroeit”, aldus Joren. “We zijn dan op zoek gegaan naar een groter kantoor met voldoende body om een groeiend bedrijf als het onze naar een hoger niveau te tillen. En zo kwam AccountingTeam op ons pad.”

“Veel familiebedrijven in België zijn gebasseerd op emotie en buikgevoel. Dat is een typische problematiek”, vertelt Philip Van Dijck. “Een belangrijke rol die we in dit verhaal hebben gespeeld, situeert zich in de afspraken tussen de vader en zijn zonen.”

En die tussenkomst was nodig, want toen vader Van der Auwera aan het uitbollen was en broer Dean het wat rustiger aan wilde doen, liep Joren over van de ambitie. “Wat bij mij altijd heeft geprimeerd, is dat het nog steeds leuk moet zijn op kerstavond. We zijn een familiebedrijf, dus bepaalde zaken zijn zeer delicaat”, vult Joren aan. “AccountingTeam heeft ons goed begeleid in onze groei.”

Toekomst ondersteunen

“De meerwaarde van AccountingTeam is dat zij mijn kritische sparringspartner zijn. Bij mijn vorige accountant was alles goed en alles mogelijk, maar was steeds voorzichtigheid geboden. Van dit team krijg ik waardevolle feedback en kijken we vooral naar wat we niet meer doen”, legt Joren uit. 

Op dit moment bouwt GostaR een eigen productlijn voor het onderhoud van zwemvijvers. Het gaat om een biologische, vloeibare waterbehandeling. “Ook hier denkt AccountingTeam mee na over hoe we het product in de markt gaan zetten en hoeveel cashflow daar uit komt", besluit Joren.

AccountingTeam
www.accountingteam.be
GostaR
www.gostar.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels