Wat is 'flexible payroll'?
Serge Marchal Update-pro

Wat is 'flexible payroll'?

Vraag & Antwoord - Update-pro

Vaste tewerkstelling met contracten van onbepaalde duur vormen vaak geen uitdaging en zijn niet tijdrovend. Als we kijken naar tijdelijke tewerkstelling, zoals studenten en flexi-jobbers, is dit vaak een ander verhaal. Net daarop is ‘flexible payroll’ het antwoord. Flexible payroll biedt een eenvoudig, flexibel en kostenefficiënt alternatief voor een correcte tewerkstelling van alle medewerkers die niet vast op je payroll staan.

Eenvoud

Flexible payroll maakt de combinatie tussen de expertise en lage kostenstructuur van een sociaal secretariaat met de eenvoud en flexibiliteit van uitzendcontracten. Hierdoor wordt een correcte tewerkstelling bijzonder vereenvoudigd. De payrollpartner neemt alle verplichtingen op van A tot Z en herleidt een correcte tewerkstelling tot drie eenvoudige stappen

  1. Laat weten wie er voor jou zal werken.
  2. Welke dagen en uren die persoon zal werken en hoeveel uren hij heeft gewerkt.
  3. Jij ontvangt één overzichtelijke kostenfactuur waarop alle kosten netjes genoteerd staan.

Alle stappen daartussen, zoals arbeidscontracten, dimona’s, arbeidsongevallenverzekering, loonberekening, uitbetaling, loonbrieven, individuele rekeningen enzovoorts, worden volledig automatisch en digitaal opgenomen. Op je factuur staan meteen ook alle zaken zoals vakantiegeld, patronale lasten, dertiende maand ... Zodat de investering in extra medewerkers inzichtelijk is en je niet meer wordt verrast door onverwachte afrekeningen. 

Flexibiliteit

Heel wat sectoren hebben nood aan maximale flexibiliteit bij tewerkstelling. Je wil instant medewerkers kunnen tewerkstellen, planningen kunnen wijzigen of annuleren. Denk aan evenementen waar je last-minute arbeidscontracten wil wijzigen of retailers die bij onverwacht goed weer nog medewerkers correct willen opstarten om de drukte mee op te vangen. Met dank aan de flexibiliteit van uitzendcontracten kunnen arbeidscontracten binnen enkele seconden opgemaakt, gewijzigd of geannuleerd worden. Een applicatie waarin je jouw medewerkers beheert, bevordert die flexibiliteit nog verder waardoor je het nodige kan doen voor jouw tijdelijke medewerkers. Waar je wil, wanneer je dat wil.

Kostenefficiënt

Naast de intensieve arbeidsuren aan administratie die je bespaart, wordt er niet gewerkt met vaste kosten die kunnen doorwegen bij studentenarbeid of het inschakelen van flexi-jobbers. Tegenover traditionele uitzendcontracten is het dan weer voordeliger dankzij de lage kostenstructuur en de focus op personeelsadministratie. Flexible payroll zorgt ervoor dat het inschakelen van tijdelijke medewerkers zo voordelig mogelijk wordt en je precies de investering per medewerker en per uur inzichtelijk hebt. 

Deze expertise werd aangeboden door  Update-pro

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels