Hoe schaarse profielen overtuigen?
Bahador Sabouri LGA Engineering

Hoe schaarse profielen overtuigen?

Praktijck - LGA Engineering

De lijst aan knelpuntberoepen wordt steeds langer en profielen in de logistiek en de bouw zijn steeds moeilijker te vinden. Komen kandidaten op de arbeidsmarkt, dan zijn er gegarandeerd tien andere bedrijven samen met u geïnteresseerd om hun een job aan te bieden. Hoe kan u dan het verschil maken? Het antwoord is niet zwart-wit. Toch zijn enkele zaken stilaan onmisbaar. Bahador Sabouri van LGA Engineering brengt de trends voor u in kaart.

Automatisatie is de toekomst

De coronacrisis heeft de logistieke sector stevig onder druk gezet. Veel bedrijven moesten onvermijdelijk innoveren om een pijnlijke afloop te vermijden. De plotse boost van de e-commerce en de sterke toename van onder meer pakjesbezorging blijft bestaan, ook nu het virus wat aan kracht lijkt te hebben verloren. Bedrijven die instaan voor pakjesbezorging weten niet waar te beginnen. Het gevolg? De hele supplyketen is een versnelling hoger geschakeld. Voldoende chauffeurs vinden is een uitdaging, al wordt de komende jaren ongetwijfeld verder ingezet op automatisatie. Autonome leveringen of werken met sensoren bijvoorbeeld. Eenmaal de regelgeving hierrond versoepelt, zal de verdere uitrol niet lang meer op zich laten wachten. Dus niet alleen nu, maar ook in de toekomst zijn specifieke technische profielen een essentiële factor in de groei en ontwikkeling van de sector.

Aantrekkelijk loonpakket en flexibiliteit 

Kandidaten voor knelpuntberoepen hebben ruime keuze qua werkgevers. Het komt er dus op aan hen te overtuigen om bij u in dienst te komen. De verloning blijkt daarbij nog steeds een belangrijke factor, maar zeker niet de enige. Een mooi verloningspakket met interessante extralegale voordelen is zeker een goed begin. Ondanks het feit dat bedrijfswagens minder interessant worden, blijft dit voor de werkgever vaak een moeilijk vervangbaar voordeel. Zeker voor schaarse profielen is een bedrijfswagen bijna onmisbaar geworden. Ook in de bouwsector trekt het kandidaten steeds vaker over de streep om een arbeidscontract te tekenen of te verlengen. Flexibiliteit in het uurrooster? Extra flexibel op te nemen verlof? Vandaag de dag moet je ook binnen technische jobs kijken naar een balans die werkt voor zowel de medewerker als de organisatie. 

Investeren in je medewerkers 

Wat een kandidaat verdient, geeft dan misschien wel de doorslag in de keuze voor een werkgever, toch zijn er nog manieren waarop u het verschil kan maken. Door anders te denken dan de meeste van uw concurrenten bijvoorbeeld. Denk niet alleen aan nauwe opvolging en begeleiding taakinhoudelijk, maar denk ook aan het welbevinden van de medewerkers. Hoe voelt de medewerker zich in het team? Heeft hij duidelijk zicht voor welke zaken hij of zij waar terechtkan? Denkt de organisatie verder dan het werk dat vandaag af moet? Denken ze ook aan de gezondheid en inzetbaarheid op lange termijn? Door ook hier actief over na te denken trekt u niet niet alleen goede profielen aan, maar heeft u ook een grotere kans ze te behouden.

LGA Engineering
www.engineering.lga.jobs

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels