Isolatiepartner met steile ambitie
Roeland Schuurmans Isolatie Stock

Isolatiepartner met steile ambitie

Profiel - Isolatie Stock

Twee jaar geleden bestormde een nieuwe speler de isolatiemarkt. Vandaag gaat het nog steeds bijzonder hard voor Isolatiestock. Zaakvoerder Roeland Schuurmans bouwde al een stevige portefeuille én de nodige kennis op via zijn ander bedrijf: Polydak. “We merkten dat de vraag de laatste jaren heel sterk steeg. Daar wilden we iets mee doen. Met de juiste service en onze strategische voorraden reikt onze ambitie vandaag alleen maar verder.”

De isolatiepartner levert zowel aan particulieren als professionals over heel België. En met 12.000 vierkante meter aan kantoren en magazijnruimte in Lommel kloppen klanten uit Zuid-Nederland ook makkelijk aan. “Door de geografische spreiding van dat klantenbestand hebben we meer en meer naamsbekendheid als betrouwbare partner. We geloven sterk in een duurzame relatie met de klant én onze leverancier. Net omdat er veel schaarste in de isolatiemarkt is, zijn die langetermijnrelaties een win-winverhaal. Eens een klant ons vindt, krijgen we de kans om samen een mooi parcours uit te stippelen,” vertelt Roeland Schuurmans.

Berekende knowhow

De prijs van het materiaal is één van de grootste troeven van het bedrijf. “Door de grote volumes die we inslaan, en die we ook makkelijk kwijt kunnen in ons magazijn, houden we de prijzen extra scherp. Bij elke offerte calculeren we eventuele prijsstijgingen of marktschommelingen in. Door onze achtergrond in daken, hebben we die knowhow én een streepje voor op onze concullega’s. Met grote voorraden in stock bieden we een flexibele service aan en schakelen we snel. Ook het logistieke verhaal ondersteunen we zelf. Onlangs kochten we nog een nieuwe vrachtwagen om daar nog beter op in te spelen.”

Kwaliteitscheck

De grote volumes betekenen niet dat het bedrijf inboet aan kwaliteit. “Heel vaak zie je bedrijven in onze sector adverteren met materiaal van tweede keuze. Dan worden er erbarmelijke loten bij producenten opgekocht voor een appel en een ei, en aangeboden aan de onwetende eindklant. Dat gaat er bij mij niet in. Vooral als particulier word je dan goed in de luren gelegd. Bij Isolatiestock steek ik mijn hand in het vuur voor de beste kwaliteit. Ook als er een levering bij de klant aankomt en de kwaliteit blijkt achteraf bij plaatsing niet voldoende te zijn, zetten we die fout recht. Op het einde van de rit is de kwaliteit onze verantwoordelijkheid, niet die van de klant.”

Sponsordeals

Het is niet omdat Isolatiestock zijn klantenbestand snel ziet groeien, dat ze daar geen inspanningen voor leveren. “We zetten flink in op marketing. Zo sponsoren we De Superprestige veldrijden al even en zullen we komend seizoen als één van de hoofdpartners adverteren. Het mooie daarvan is dat de koers tot in alle uithoeken van het land gaat. Dat zijn veel potentiële ogen en klanten die onze naam zien. Dat werpt zijn vruchten af. Verder zetten we ook hard in op het digitale verhaal. We zijn elke dag actief op zoek naar manieren om tot bij de mensen te geraken.”

Grote groeihonger

De groei van het bedrijf is bijna spectaculair te noemen. “We hebben net ons tweede jaar afgerond. Vandaag staan we al drie keer zo ver als we voorzien of gehoopt hadden. Het doel is nu om te profiteren van die vlucht en onze service en kwaliteit te optimaliseren. We houden de vinger aan de pols en anticiperen op een onvoorspelbare markt die constant in beweging is. Onze honger om te blijven groeien is groot. Met het oog op de groeiende markt, hopen we een mooie schakel in het bouwnetwerk te zijn.”

Isolatiestock
Marie Curiestraat 75
3920 Lommel
T. 011 55 05 90
info@isolatiestock.be
www.isolatiestock.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels