Waarom is het slim om te investeren in software op maat?
Bram Goossens Sodego

Waarom is het slim om te investeren in software op maat?

Vraag & Antwoord - Sodego

De processen in je bedrijf optimaliseren, is vaak de trigger om te starten met een nieuw softwarepakket. Bram Goossens, zaakvoerder van Sodego uit Vorselaar, vertelt je waarom software op maat hiervoor de ideale oplossing is. “Hoe groter de uitdaging bij onze klanten, hoe leuker we het vinden om de juiste software te ontwikkelen.”

De gedroomde optimalisatie in je bedrijf omzetten naar goede software is een proces dat steeds start met een perfecte analyse. “We maken een voorontwerp waarbij wordt uitgeschreven op welke manier we de software zullen ontwikkelen”, zegt Bram Goossens. “Er wordt een inzicht gegeven over wat er in de toekomst moet gebeuren en welke onderdelen geïntegreerd of gekoppeld kunnen worden. Dit is enorm belangrijk voor het verdere verloop van de ontwikkeling. Goed begonnen, is half gewonnen.”

Optimalisatie

Het doel van de implementatie is om op zo’n kort mogelijke tijd ROI te genereren. “Na een aantal weken zou software op maat moeten opbrengen. Bij software is de return makkelijk te maken door tijdswinst en productiewinst.” De inventiviteit en effectiviteit van de ideeën van onze klanten is een belangrijke factor.

“Hoe groter de uitdaging bij onze klanten, hoe leuker we het vinden om de juiste software te ontwikkelen. De enige grens is de verbeelding van de klant. Het is de bedoeling om meer werk gedaan te krijgen met dezelfde handen.”

Er is vrijheid om software flexibel en snel te optimaliseren zodat er onmiddellijk resultaten kunnen geboekt worden. “Alles wat de klant vraagt, kan ontwikkeld worden. We zijn niet gebonden aan licenties of beperkingen met betrekking tot het aantal gebruikers en functies. Het is een totaal andere manier dan het werken met standaardpakketten.”

Opvolging en controle

Sodego levert een volledige service. “We willen meer zijn dan een IT-dienstverlener die meeloopt langs de zijlijn, we optimaliseren en bewaken continu de kwaliteit. Als we iets opmerken, kan er snel geschakeld worden.” Het bedrijf werkt met de nieuwste technologieën. “Software staat niet stil, dus we kunnen altijd gebruik maken van de meest recente technologieën. Ook als bedrijf ontwikkelen we daarin mee.”

Expertise

Sodego is al meer dan 20 jaar actief in de IT-sector. “Ons team heeft samen heel wat jaren ervaring op de teller en dat zorgt voor expertise op verschillende vlakken. Het is fijn om de jonge garde zo snel te zien evolueren. De dynamiek zit goed, waardoor er een bruisende samenwerking is. Zo zijn er ook meer projecten in team dan individueel.” Daardoor kan Sodego duurzame relaties opbouwen met klanten. “Er zijn klanten die we al meer dan 20 jaar begeleiden. Het is leuk om te zien dat de software op maat een impact heeft op de groei van deze bedrijven.

Deze expertise werd aangeboden door  Sodego

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels