Art & Reno introduceert revolutionaire megapolijstmachine
Frank Bax Art & Reno

Art & Reno introduceert revolutionaire megapolijstmachine

Bedrijfsprofiel - Art & Reno

Met hun ongeëvenaarde technieken in vlakslijpen en polijsten van betonvloeren tovert Art & Reno bedrijfsvloeren om tot ware meesterwerken. Onlangs lanceerden ze zelfs de grootste polijstmachine voor betonvloeren ter wereld. Bestuurder Frank Bax heeft hem volledig zelf gebouwd. “Uniek in onze branche”, vertelt hij trots.

Industriële bedrijfsvloeren krijgen het vaak hard te verduren: beschadigingen, vervuiling, slijtage, oneffenheden, onderhoud, stofvorming… “Art & Reno verlost talloze bedrijven van deze zorgen met een unieke combinatie van vlakslijpen, repareren, impregneren en polijsten”, vertelt Frank. “Dankzij onze jarenlange ervaring en ons efficiënte machinepark wordt je bedrijfsvloer op een milieuvriendelijke manier en zonder veel breekwerk opgewaardeerd.”

Jarenlang rendement

Art & Reno begon oorspronkelijk met de coating van industriële betonvloeren, maar ontdekte al snel dat vlakslijpen en polijsten een duurzamere oplossing was. Hun supervlakslijpmachines voor betonvloeren hebben een uniek internationaal patent. “Met ons uitgebreid machinepark zijn we in staat om grote oppervlaktes snel en efficiënt om te toveren tot vlakke, vloeistofdichte en hoogglans -gepolijste betonvloeren. Het resultaat betaalt zichzelf decennialang terug in rendement”, vertelt hij.

Unieke aanpak

Art & Reno bedient kleine zelfstandigen, kmo’s, bedrijven en multinationals uit een waaier aan sectoren, waaronder magazijnen, productie -, montage - en metaalbedrijven, retail - en voedingsbedrijven. “Het gaat om betonvloeren die variëren van tweehonderd tot zestigduizend vierkante meter”, vertelt Frank.

Klanten waarderen vooral de unieke werkwijze van Art & Reno: “Een bedrijf een paar dagen stil leggen kost bakken geld. Daar zit geen enkele ondernemer op te wachten. Wij slijpen en polijsten de betonvloer zonder deze uit te breken, zodat het bedrijf niet stilgelegd hoeft te worden. Een vlotte en efficiënte werking, dat is onze drive. Mensen die bij onze klanten over de vloer komen, krijgen een wauw gevoel. Dat schept vertrouwen en weerspiegelt zich ook in hun eigen verkoop.”

Duurzaamheid & kwaliteit

Volgens Frank biedt het polijsten van betonvloeren een duurzamere kwaliteit in vergelijking met milieuonvriendelijke coating, epoxy, verf en andere chemische producten. Hij benadrukt: “Met betonvloeren kies je niet alleen een duurzame, maar ook een milieuvriendelijke oplossing. Het verwijderde stof kan namelijk worden hergebruikt in de betonindustrie. Daarnaast zorgt het hoogglans -gepolijste oppervlak van betonvloeren voor uitstekende lichtweerkaatsing, waardoor er minder lampen en elektriciteit nodig zijn. Ook agressieve reinigingsmiddelen kan je achterwege laten.”

Wereldrecord

Franks grootste plezier in zijn werk is de mogelijkheid om voortdurend te innoveren in het belang van de klant. “Polijsten is van oudsher een tijdsintensief proces. Elke klant vraagt ons: Wanneer begin je en wanneer ben je klaar?” legt Frank uit. “Die voortdurende vraag van klanten zet ons ertoe aan om te werken met steeds snellere, betere en grotere machines.” Art & Reno begon oorspronkelijk al met de grootste polijstmachine ter wereld, maar als machinebouwer heeft Frank inmiddels nog grotere machines ontwikkeld en gepatenteerd: “Daardoor bevinden we ons nu in een unieke positie.”

De nieuwste polijstmachine bestaat uit maar liefst vijf slijpkoppen. “Deze nieuwe aanwinst zorgt ervoor dat we meer dan 60 % van de tijd besparen ten opzichte van andere vloerpolijstmachines. Sterker nog, zodra de klus geklaard is, kan er meteen weer op gewerkt worden. Geen wachttijd nodig”, vertelt Frank trots.

Altijd innoveren

Bij Art & Reno ontbreekt het niet aan ambitie. Frank is trots op de positie die het bedrijf al heeft bereikt: “We zijn een team van tien hardwerkende mensen met veel liefde voor het vak”, vertelt hij, “Onze medewerkers zijn stuk voor stuk trots op wat ze bereiken bij onze klanten. In de toekomst zullen we ons vooral blijven richten op verbetering en verfijning om altijd een stap voor te blijven. Als onze klanten hun wensen veranderen, dan bewegen wij ook mee.”

Art & Reno

Draaiboom 84
2360 Oud-Turnhout - België
T. 014 67 92 63

info@art-reno.be
www.art-reno.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels