De schouders onder jouw vermogen
Frank Vermesen Puilaetco

De schouders onder jouw vermogen

Bedrijfsprofiel - Puilaetco

Een boutique private bank, waar cliënten als familie zijn en private bankers jouw trusted advisors zijn. Dat is waar Puilaetco voor staat. “Bij Puilaetco vinden onze families het juiste evenwicht tussen een lokaal verankerde, persoonlijke aanpak op maat en de expertise van een Europese groep, de Quintet Private Bank, waar wij deel van uitmaken”, vertelt Frank Vermesen, Business Development Director voor de regio’s: Antwerpen, Limburg & Vlaams-Brabant.

”Bij Puilaetco geven onze specialisten dagelijks het beste van zichzelf om de vermogens van ondernemers, onder andere, zo optimaal mogelijk te beheren, investeren en structureren”, vertelt Frank Vermesen.

“We hebben alle nodige expertise in huis: van investment en client advisors tot juristen, kunstadviseurs, kredietspecialisten, vastgoedexperts en client assistents, die de volledige administratieve opvolging van de dossiers op zich nemen, mee het aanspreekpunt zijn voor onze families en hen ook helpen bij kleinere noden. Het spreekt voor zich dat wij daarnaast ook nauw samenwerken met de professionele vertrouwenspersonen van onze families.”

Puilaetco biedt alles wat je van een private bank kan verwachten en meer, benadrukt Frank. “Dat betekent dat we onze families bijstaan in het overdragen van vermogens van vennootschap naar privé, bijvoorbeeld. En dat we meteen ook bekijken hoe we dat fiscaal kunnen optimaliseren en structureren naar de volgende generatie toe. We blijven dicht bij onze families en zijn hun trusted advisor voor alles wat met hun vermogen te maken heeft.”

Gepersonaliseerd en actueel

“Hoe wij het verschil maken? Door altijd bereikbaar te zijn, meermaals per jaar samen te zitten met onze families, en volledig op maat te werken. Bij ons kom je niet aankloppen voor standaard oplossingen, maar wanneer je een private banker zoekt die precies ontwerpt wat jij nodig hebt: van open fondsenarchitectuur, adviesbeheer op maat, papieren vastgoed, kunst en club deals voor private equity. We zijn geen traders maar werken mee aan rendement en succes op lange termijn.”

“Dat betekent natuurlijk niet dat we niet aan de frontlinie zitten van de laatste ontwikkelingen op de markt. We houden de vinger aan de pols van actuele groeithema’s en disruptieve sectoren zoals technologie, veiligheid, new energy en biotech.”

Duurzame pionier

“Wat Puilaetco verder uniek maakt, is de samenwerking met de Nederlandse, duurzame bank Triodos. Deze samenwerking, die al 17 jaar succesvol is, maakt van het bedrijf een pionier inzake duurzame investeringen”, vertelt Frank.

“Triodos doet duurzaamheidsscreenings van bedrijven en maakt op basis daarvan een selectie van aandelen en obligaties waar wij onze financiële expertise op loslaten. Daarna blijft er een portefeuille over van een 40-tal assets die evenwichtig verdeeld zijn over regio’s, sectoren, munteenheden, enzovoort. Dit is uniek in Europa.” 

Puilaetco Antwerpen
Cockerillkaai 26
2000 Antwerpen
M. 0498 92 91 73

Puilaetco Limburg
Corda Campus
Kempische Steenweg 309 B 1.08
3500 Hasselt
M. 0498 92 91 73

www.puilaetco.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels