De tandwielexpert voor totaaloplossingen
Filip Apers Hansen Industrial Transmissions

De tandwielexpert voor totaaloplossingen

Bedrijfsprofiel - Hansen Industrial Transmissions

Hansen Industrial Transmissions (afgekort als ‘HIT’) is al decennialang dé referentie op het vlak van aandrijftechnieken. Als toonaangevende ontwerper, fabrikant en leverancier van industriële tandwielkasten bieden ze een uitgebreid assortiment van hoogwaardige en innovatieve oplossingen voor verschillende sectoren. “Onze installaties vinden hun weg naar industriële sites wereldwijd”, vertelt General Manager Filip Apers.

Hansen Industrial Transmission (HIT) in Edegem fungeert als het Europese centrum voor tandwielkasten van Sumitomo Heavy Industries. Het is tevens de locatie voor het wereldwijde R&D-centrum. “In ons filiaal zijn momenteel meer dan 250 werknemers actief, verdeeld over verschillende functies. De helft van hen zijn arbeiders, terwijl de andere helft bestaat uit bedienden die werkzaam zijn in diverse afdelingen, zoals verkoop, aankoop, engineering en R&D”, vertelt Filip.

Van koeltorens tot toasters

De corebusiness van Hansen bestaat uit de ontwikkeling en productie van tandwielkasten, voor een breed scala aan industriële klanten. “De energiemarkt is voor ons een toonaangevende sector, aangezien onze producten een belangrijke rol spelen in de aandrijving van koeltorens”, stelt Filip. “Maar onze innovatieve oplossingen komen ook tot hun recht in andere sectoren, waaronder de voedingsindustrie. Zo bouwen we gigantische toasters met speciale tandwielkasten tot wel 40 ton.”

Uniek maatwerk

Volgens Filip ligt Hansen’s toegevoegde waarde vooral in kwalitatief maatwerk. “Met ons modulaire concept maken we van elk standaardproduct een unieke tandwielkast. In co-creatie met de klant denken we elk product opnieuw uit om aan hun specifieke noden te voldoen. Daarbij komt nog eens dat we al die activiteiten - engineering, productie en supply chain - onder één dak centraliseren. De afdelingen behouden daardoor een nauw contact en grote flexibiliteit.” Bovendien kiest Hansen niet gemakzuchtig voor automatisering: ”Onze werknemers zijn echte vakmensen die nog met beide voeten op de werkvloer staan.”

Levenslange partnerschappen

Die centrale expertise wil Hansen graag benadrukken: “Onderhoud, service en nazorg zijn belangrijke zaken waar we komende jaren sterker op willen inzetten”, voegt Filip toe, “Gedurende de hele levensduur van de tandwielkast zijn wij een vaste, betrouwbare partner, om optimale prestaties te blijven garanderen.” Binnen de grote internationale groep vind je nog een aantal zusterbedrijven die ook andere onderdelen produceren, zoals motoren, kleine reductoren en frequentie-omvormers. “Op die manier garanderen we een totaaloplossing én een totale ontzorging voor de klant”, aldus Filip.

Hansen Industrial Transmissions
Leonardo da Vincilaan 1
2650 Edegem - België
T. 03 450 12 11

www.sumitomodrive.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels