Een BW-trailer? Die kan tegen een stootje!
Bjorn Willems BW Trailers

Een BW-trailer? Die kan tegen een stootje!

Bedrijfsprofiel - BW Trailers

BW Trailers is al sinds 1999 vanuit Duffel dé referentie op het gebied van kwalitatieve aanhangwagens. Naast hun uitgebreide gamma van ongeremde en geremde aanhangwagens tot 3500 kilogram, kunt u hier ook terecht voor maatwerk. We spraken met Bjorn Willems, zaakvoerder van BW Trailers.

“Wij produceren al bijna 25 jaar ijzersterke aanhangwagens. Die verspreiden we via ons uitgebreide dealernetwerk. In België zijn we zonder enige twijfel de grootste speler op de markt voor ongeremde aanhangwagens tot 750 kilogram. Daarnaast is ook maatwerk onze sterkte”, vertelt Bjorn. “Zolang het wettelijk en haalbaar is, gaan we elke uitdaging aan.”

Familiaal en toch internationaal

BW Trailers heeft in zowat al onze buurlanden een afzetmark. Toch blijft deze onderneming de charme en het karakter van een familiebedrijf behouden. Bjorn runt de zaak momenteel samen met zijn zus Nathalie. De microbe kregen ze van hun vader. Hij bouwde ooit bestelwagens en paardenkoetsen om voor het vervoer van paarden. Die activiteit evolueerde naar het bedrijf RW aanhangwagens. En vandaag vallen alle activiteiten van RW aanhangwagens onder BW Trailers. Een op-en-top familiebedrijf dus. “Ik heb graag een nauw contact met ons personeel, onze klanten en onze dealers. Ik vind het belangrijk dat iedereen meteen een antwoord krijgt. Dankzij de kleine structuur van dit familiebedrijf lukt ons dat ook.”

Kwaliteitsbewaking

Met een team van dertig medewerkers produceert BW Trailers elke dag opnieuw kwalitatieve aanhangwagens. “Een aanhangwagen van ons kan tegen een stootje. We maken ze dan ook altijd sterker dan nodig. En dat wordt duidelijk geapprecieerd bij onze klanten.”

Innovatie troef

“Merken we een nieuwe trend? Dan spelen we daar meteen op in. Zo is er tegenwoordig een grote vraag naar zwartgelakte aanhangwagens of trailers die uitgerust zijn met ledverlichting. Om aan die vraag tegemoet te komen, zal dit type binnenkort in ons standaardgamma worden opgenomen. Het eerste prototype is ondertussen klaar. En terwijl de meeste bakaanhangwagens in hout worden uitgevoerd, experimenteren wij met composiet. Dat is een stuk milieuvriendelijker en duurzamer.”

Iedereen ontwerper

“Ook op het vlak van customerservice staan we niet stil. Met de investering in een gloednieuw softwarepakket zal in de toekomst de hele flow van bestelling tot oplevering nog vlotter verlopen. En binnenkort staat ook onze nieuwe website live. Dankzij een ingebouwde configurator tool kunnen klanten voortaan online hun ideale aanhangwagen samenstellen.” 

BW Trailers

Walemstraat 94 A-B
2570 Duffel - België
T. 015 34 18 10

info@bwtrailers.be
www.bwtrailers.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels