Hoe creëer je een positieve bedrijfscultuur?
Kevin Verelst Netwerk Belgium

Hoe creëer je een positieve bedrijfscultuur?

Vraag & Antwoord - Netwerk Belgium

We zijn ons ervan bewust dat de ‘war for talent’ nog steeds hevig woedt, en daarom vinden we het belangrijk om te investeren in de tevredenheid van onze werknemers. Een hoog salaris en een mooie bedrijfswagen zijn niet de enige dingen die hen tevreden houden. We geloven dat de bedrijfscultuur en sfeer op het werk nog belangrijker zijn. Hoe maken we die zo aangenaam mogelijk?

Zorg voor laagdrempeligheid

Vacatures staan lang open en er wordt steeds vaker gericht contact opgenomen met specifieke profielen. De kans is groot dat onze medewerkers ooit benaderd worden met een aanbod, maar wat vaak de doorslag geeft in hun keuzeproces is of ze het naar hun zin hebben in hun huidige baan. Kortom: is het gezellig? We vinden het belangrijk om een laagdrempelige omgang met elkaar te bevorderen, want uiteindelijk zijn we allemaal mensen. We streven naar een cultuur zonder roddels, met voldoende volwassenheid en met erkenning voor ieders uniciteit.

Beloon met kleine extra’s

Het krijgen van cadeaus is niet voor iedereen de belangrijkste vorm van waardering, maar het toont wel dat we onze medewerkers waarderen. Daarom gaan we verder dan het verplichte eindejaarsgeschenk en organiseren we bijvoorbeeld een speciale Netwerkdag, waarbij alle aandacht uitgaat naar onze mensen en we hen waarderen om wie ze zijn. We zorgen ervoor dat onze medewerkers zich keer op keer gezien, gehoord en gewaardeerd voelen.

Waardeer de aanwezige expertise

Bij Netwerk Belgium hebben we een groot aantal talenten in huis waar we al jarenlang op kunnen bouwen. Dit zorgt voor stabiliteit, zowel voor ons als voor het team en de klant. Als projectsourcingskantoor is betrouwbaarheid en voorspelbaarheid extra waardevol, want de klant én de werknemer moeten tevreden zijn. Dit betekent dat we zorgvuldig kijken naar de geschiktheid van de match, het talent van de werknemer, de cultuur waarin hij of zij terechtkomt en wat hem of haar gelukkig maakt. We besteden aandacht aan onze mensen en hebben vertrouwen in hun kunnen. Dat zet de juiste toon!

Deze expertise werd aangeboden door  Netwerk Belgium

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels