Hoeveel appartementen werk jij af op één dag?
Gemaackt - Van Marcke NV

Hoeveel appartementen werk jij af op één dag?

Gemaackt - Van Marcke NV

Met Van Marcke Prefab werk je op één dag 23 appartementen af, zonder enige moeite! HVAC installatiebedrijf Van Hemelen ging de samenwerking aan met Van Marcke Prefab. De gloednieuwe dienst van Van Marcke ontwikkelt en levert kant-en-klare sanitaire installaties en energiemodules op afgewerkte panelen, meteen op de werf.

Van Hemelen is verantwoordelijk voor de sanitaire en energie-installaties van 23 nieuwbouwappartementen op het Prins-Regentplein in Kessel-Lo. De installateur zorgt er voor de distributie van warm en koud sanitair water, de aansluiting van regenwater en de connecties van vloerverwarming en bijhorende boosterwarmtepomp. “We rekenden voor al die verschillende installaties op de producten en diensten van Van Marcke. Tijdens een van onze gesprekken kwam de prefaboplossing voor de technieken ter sprake. Die sprak ons meteen aan”, zegt Koen Verpoorten. “We kunnen daarmee tijdelijke personeelstekorten en tijdsgebrek counteren. Voor het project in Kessel-Lo gingen we met Van Marcke rond de tafel zitten om het aantal aftappunten op een paneel af te stemmen. Vervolgens konden we heel vlot schakelen.”

Scherpe prijs, snelle levering

“Van Marcke werkt binnen het afgesproken budget en aan een scherpe prijs. We kunnen ook voor de prefab-oplossingen op onze groothandelskorting rekenen”, zegt Verpoorten. “Ook de snelheid waarmee Van Marcke kon leveren op de werf lag heel hoog. De kant-en-klaar afgewerkte panelen stonden netjes op het transport gestapeld, zodat we er meteen mee aan de slag konden. In totaal hadden we één dag nodig voor 23 appartementen in plaats van zes dagen! Twintig minuutjes werk per installatie, telkens met twee mensen, is bijzonder snel en efficiënt.”

Oog op de toekomst

“We zijn zo tevreden dat we momenteel bekijken om op termijn ook de collectoren voor vloerverwarming op deze panelen gemonteerd krijgen. Van Marcke beschikt alvast over de nodige kennis met het oog op alle toekomstgerichte duurzame energieoplossingen.”

Revolutionaire ontwikkeling binnen de installatiemarkt

“Met onze prefab-panelen waren de mensen van Van Hemelen opgeteld na nog geen dag werk klaar", vertelt Tim Heymans, Project Manager HVAC bij Van Marcke. “Als installateur kun je dit werk ook nooit zelf aan zo’n scherpe prijs doen. Zo moet je naast de werkuren rekening houden met snijverliezen van buizen en kleine onvoorziene foutjes. Met prefab haal je die zaken eruit én krijg je een hele compacte oplossing. De bergingen en stookplaatsen van appartementen worden steeds kleiner. De platen in Kessel-Lo zijn amper 1,20 meter breed en bieden daar dus een heel goede oplossing voor. Daarnaast zijn onze panelen mooi, strak en uniform afgewerkt. Dat is alleen maar positief voor de aannemers!”

VAN MARCKE NV
Ontdek meer over Van Marcke Prefab: www.vanmarcke.com/nl/pro/diensten/van-marcke-prefab
Lar Zuid blok Z5
8511 Kortrijk
T. 089 46 67 75
info@vanmarcke.be
www.vanmarcke.com/pro

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels