Hoogwaardige technische dienstverlening
Bart Dhaene Vytech

Hoogwaardige technische dienstverlening

Bedrijfsprofiel - Vytech

Door continue investeringen, geografische uitbreiding en door complementaire partners in huis te halen, professionaliseert Vytech zijn technische dienstverlening naar zijn klanten. De totaalpartner voor industrieel onderhoud, constructiewerk, machinebouw, automatisatie en industriële verhuis streeft ernaar dicht bij de klant te staan en denkt proactief na over elke industriële vraagstelling. Met strategische oplossingen op maat verhoogt Vytech de efficiëntie van uw productieprocessen.

Als technische allrounder om uw industriële processen te ondersteunen, bouwt Vytech gestaag verder aan zijn groei. Het bedrijf opende begin februari een nieuwe vestiging in Zele. In combinatie met de locaties in Menen en Duffel biedt Vytech zo zijn service aan een nog ruimere groep klanten. “We breiden ons aanbod continu uit”, vertelt Vytech-CEO Bart Dhaene. “De geografische expansie is daar een onderdeel van. Daarnaast bouwen we bijkomende activiteiten in technische dienstverlening uit. Tot slot creëren we meer toegevoegde waarde voor onze klanten door het niveau van onze services voortdurend te verbeteren. Zo onderscheiden we ons van klassieke detacheringsbedrijven. We bieden bijvoorbeeld niet zomaar onderhoud van machines aan, maar denken na hoe maintenance de winst van uw bedrijf verhoogt. Dat vergt een heel andere kijk. We vertrekken steeds vanuit de bedrijfsspecifieke noden en ontwikkelen een onderhoudsstrategie, die resulteert in een roadmap voor het industrieel onderhoud van uw machinepark. Eens we daar een duidelijk zicht op hebben, begint de uitvoering pas.”

Complementaire aanpak

Onderhoud van machines is maar een van de pijlers van Vytech. Een andere belangrijke tak is de machinebouw en automatisatie. En daar zette Vytech recent een stap vooruit door de integratie van Atree en Dupont Electro. Bart: “Waar Vytech sterk is in het mechanische luik, vullen Atree en Dupont Electro onze expertise aan. Atree richt zich op de elektrische tak van de technische dienstverlening, waaronder de bekabeling en bordenbouw, het aansturen en visualiseren van productielijnen door PLC-sturingen, de implementatie van MES/ WMS-pakketten, en ook het uitwerken van totaalconcepten. Dupont Electro is op zijn beurt gespecialiseerd in industriële hoog- en laagspanningsinstallaties. Als complementair team voeren we de volledige automatisatie van uw productieprocessen van a tot z uit.”

Interne professionalisering

Naast de expansie in geografie en activiteiten voert Vytech ook intern een professionalisering door. “In de Vytechvestigingen implementeerden we een nieuw ERP-systeem, waardoor de administratie vlotter verloopt en de uitwisseling van informatie verbeterd is. Daarnaast hebben we de diensten finance, hr en IT gecentraliseerd. Deze efficiëntieslag vertaalt zich in tijdswinst voor onze projectleiders, zodat ze zich op de kern van hun taken kunnen toeleggen”, legt Bart uit.

Als een van de grotere werkgevers in zijn regio erkent Vytech het belang van een attractief verloningspakket. “Dit beperkt zich niet enkel tot het loon. We organiseren verschillende events voor onze werknemers, zoals een paasontbijt, een familiedag, … Verder bieden we e-bikes aan en schakelen we voor onze medewerkers over naar elektrische voertuigen. Tot slot vormt opleiding een belangrijk onderdeel van het leertraject binnen Vytech. En dit op alle niveaus van de organisatie: van technieker tot verantwoordelijke. Daarbij combineren we specifieke las-, hef- en hijsopleidingen met meer algemene trainingen over communicatie en tijdsbeheer.”

Investeren in de toekomst Dat Vytech volop inzet op de toekomst is duidelijk. Door de investeringen van de laatste jaren wist de technische dienstverlener een sterk rendement te behouden. Het bedrijf laat zijn tools mee evolueren en vervangt het hef- en hijsgereedschap door elektrische alternatieven. “Tegelijk verhogen we de lascapaciteit en het aantal rollend materiaal, en schakelen we over op een nieuw softwarepakket, om op termijn vanuit de tekentool de machines aan te sturen. Aangezien we veel stukwerk doen, betekent dit voor ons een echte optimalisatie”, zegt Bart.

Naast de elektrificatie installeert Vytech eigen laadpalen, voorziet het bedrijf zonnepanelen in Duffel en plant het een uitbreiding van de locaties in Menen en Duffel. Bovendien behaalde het bedrijf recent het EN1090-lascertificaat in Duffel, wat interessant is in de offshore markt. In het tweede kwartaal staat een audit gepland om het VCA-certificaat op afdelingsniveau binnen te halen. “Voor grotere bedrijven biedt dit een meerwaarde, omdat we zo zonder veel administratie voor hen aan de slag kunnen.”

Vytech
Nijverheidsstraat 18
2570 Duffel - België
T. 03 488 56 01

duffel@vytech.be
www.vytech.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels