HVAC-vakmanschap
Dieter Vanlommel 4Technics

HVAC-vakmanschap

Bedrijfsprofiel - 4Technics

Of het nu gaat om een woning, een kantoor of winkelruimte: een aangenaam binnenklimaat is essentieel om comfortabel en gezond te leven en te werken. Als specialist in verwarming, ventilatie en koeling zorgt 4Technics voor het juiste klimaat in elke ruimte.

HVAC-specialist 4Technics richt zich zowel op particuliere als professionele klanten. “Voor particulieren werken we graag aan high end-projecten. Maar ook reguliere woningen en appartementen met een collectieve stookplaats nemen we onder handen”, vertelt Dieter Vanlommel, hoofd uitvoering. In het professionele segment werkt de zaak voor een brede waaier aan klanten: bedrijfsruimtes, horeca, handelszaken… Een opvallende realisatie zijn bijvoorbeeld de kantoren van plasticverwerker Ecoo, die verwarmd en gekoeld worden met het restwater van de afvalverwerking.

“Daarnaast nemen we deel aan design & build-opdrachten, waar we samen met andere bouwpartners een totaaloplossing voorstellen aan de bouwheer. Dat heeft al tot mooie realisaties geleid. En we kijken steeds uit naar nieuwe partners om mee samen te werken”, vult Dieter aan.

Specialisten in hernieuwbare energie

4Technics onderscheidt zich onder meer door zijn jarenlange ervaring in hernieuwbare energie. Zo zijn warmtepompen en thermische zonnepanelen een vaste waarde in het aanbod. Dieter: “Geothermie is vandaag aan een stevige opmars bezig. Wij plaatsen dat type warmtepompen al jaren, dus het is niets nieuws voor ons. Daarmee hebben we een streepje voor ten opzichte van bedrijven die nu pas warmtepompen ontdekken.”

Ook de in-house engineering is een grote troef. “Onze ingenieursafdeling maakt zelf alle berekeningen en studies. We zijn dus niet afhankelijk van externe studiebureaus en staan volledig achter onze ontwerpen. Voor de uitvoering rekenen we op onze eigen ervaren technici en onze zorgvuldig geselecteerde partners. Hiernaast zijn we ook heel flexibel, en we gaan ons steeds heruitvinden in functie van de projecten van onze klanten. Dit zorgt voor unieke oplossingen op maat van de klant”, aldus nog Dieter.

Kortom: 4Technics heeft de knowhow in huis om uw woon- of werkruimtes van het ideale binnenklimaat te voorzien.

Jong én ervaren

4Technics is al zo’n 30 jaar actief in de HVAC-sector. Tim de Kock stapte enkele jaren geleden mee in het bedrijf als strategische partner, nadat hij eerder een eigen succesvolle HVAC-zaak had opgebouwd en verkocht. Hij zet nu de krijtlijnen uit voor de twee jonge ondernemers die aan het stuur zitten van 4Technics: Dieter Vanlommel en Dries de Kock, zoon van Tim. “Vanaf de eerste dag dat ik hier aan de slag ging, sta ik mee op de werven”, vertelt Dieter. “Die praktijkervaring is bijzonder nuttig in mijn huidige functie als hoofd uitvoering. Op termijn zal Dries zich meer op de werven toeleggen, terwijl ik het dagelijks beheer op kantoor voor mijn rekening neem.” 

4Technics bv

Zone Reme 11
2260 Westerlo - België
T. 014 27 75 54

info@4technics.be
www.4technics.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels