Inzetten op digitalisering en internationalisering
Jana Kern, Ilse De Geyter, Frederic Rosiers, Reiner Tijs Forum Advocaten

Inzetten op digitalisering en internationalisering

Bedrijfsprofiel - Forum Advocaten

De impact van de digitalisering in ondernemingen is enorm en ook advocatenkantoren moeten mee met hun tijd. Forum Advocaten is een multidisciplinair advocatenkantoor uit Antwerpen dat de digitalisering inzet om hun relatiegerichte aanpak te versterken. Ook op internationaal vlak zet het kantoor grote stappen.

Forum Advocaten beheerst vier verschillende expertisedomeinen: vastgoed- en bouwrecht, overheids- en omgevingsrecht, ondernemings- en vennootschapsrecht en arbeids- en sociaal recht. Het Antwerpse advocatenkantoor focust op een 360°-benadering per dossier en hecht belang aan de invloed van de digitalisering op hun relatiegerichte aanpak. “We vinden het belangrijk om mee te evolueren in functie van onze cliënten”, zegt Ilse De Geyter, vennoot van Forum Advocaten.

“We investeerden in een nieuw softwaresysteem voor een verbeterde digitale opvolging van onze dossiers en ter vereenvoudiging van de intake met onze cliënten, zoals de digitale ondertekening van kantoorvoorwaarden en de identificatie van onze cliënten. Daarnaast hebben we ook onze website in een nieuw jasje gestoken en investeren we fors in het aanbieden van inhoudelijke juridische content via onze blogberichten en onze maandelijkse nieuwsbrief. Via sociale media spelen we ook snel in op de juridische actualiteit.”

In volle groei

Forum Advocaten bestaat ondertussen 11 jaar. “We zijn gestart met vier en hebben ons team de afgelopen jaren organisch uitgebreid tot 20 personen”, vertelt Jana Kern, medevennoot van Forum Advocaten. “We hechten veel belang aan een duurzame, professionele relatie en groei van onze medewerkers. We zijn trots dat er weinig verloop is in ons kantoor, hetgeen ook onze cliënten kunnen waarderen. Toch willen we de zoektocht naar nieuwe mensen bewuster aanpakken.”

“Als we de laatste tien jaar analyseren, merken we op dat we onze groeistrategie nu op een nog meer gestructureerde manier willen aanpakken”, vult Ilse De Geyter aan. “We laten ons extern begeleiden zodat we ook de volgende fase kunnen inzetten op een professionele manier en kunnen groeien zonder het persoonlijk contact te verliezen. We blijven daarbij betrokken en denken op een proactieve manier mee met onze klanten om de beste resultaten te kunnen boeken.”

“Een advocatenkantoor is een onderneming die geleid moet worden”, kaart Kern aan, “Wij beseffen meer dan ooit dat wij dus verder dienen te professionaliseren met het belang van de cliënt als finale doel.”

Internationale aanpak

Forum Advocaten heeft een uitgebreid internationaal cliënteel waar Jana Kern zich graag over ontfermt. “We merken dat heel wat mensen in België willen ondernemen, maar dat de Nederlandse taal een barrière blijft”, vertelt Kern. “Ondernemers zoeken iemand die hun taal spreekt en hen ondersteunt in het juridische proces. Omdat ik ben opgegroeid in verschillende landen, ben ik vlot meertalig en begeleid ik onze cliënten graag in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans.”

“Als kantoor is het een meerwaarde om iemand in huis te hebben die vlot meertalig is”, voegt De Geyter toe. “Op deze manier kunnen we ons positioneren op de internationale markt met Duitsland en Oostenrijk als belangrijke factoren. Daarom hebben we ook een aanvullende website in het Duits. Niet alleen de talenknobbel van Jana, maar ook de culturele achtergrond is een pluspunt voor Forum Advocaten. Ook op internationaal vlak zijn we in volle groei.”

Forum Advocaten BV

Stijfselrui 48 bus 101
2000 Antwerpen - België 
T. 03 369 95 65 

 

info@forumadvocaten.be
www.forumadvocaten.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels