Low profile schoonmaakbedrijf waar mensen centraal staan
Peter Augusteyns Cleaning Professionals

Low profile schoonmaakbedrijf waar mensen centraal staan

Bedrijfsprofiel - Cleaning Professionals

Cleaning Professionals is een schoonmaakbedrijf met een duidelijke focus en een hart voor mensen. In vijftien jaar tijd groeiden ze uit tot een grote speler op de markt, met een duizendtal medewerkers en zo’n 3.500 klanten in hun portefeuille. Samenwerkingen zien ze op de lange termijn, door eerlijke communicatie en kwalitatieve diensten in alle rust en vertrouwen.

Peter Augusteyns, dagelijks bestuurder van Cleaning Professionals, noemt het bedrijf een relatief jong schoonmaakbedrijf. Naast de oorspronkelijke twee aandeelhouders, is de Vebego Holding een derde financieel sterke partner in het groeiverhaal. “We werden opgericht vanuit een sterke expertise in de sector”, zegt Peter. “We focussen op de schoonmaak van bedrijven, trappenhallen, scholen, winkels en garages. Voor andere taken werken we met partners. Bij ons dus geen particulieren of dienstencheques. We namen intussen verschillende schoonmaakbedrijven in Vlaanderen over, waardoor we nu samen met onze autonome groei opnieuw bij Trends in de top 250 van snelst groeiende grote ondernemingen staan”

Door diverse acquisities kon Cleaning Professionals aan een rustig tempo groeien. Die rust zetten ze bij ieder hoofdstuk in hun verhaal centraal. “Ik noem het wel eens de mantel der liefde. We volgen een bedrijf op en zetten alles in om de resultaten te behouden. Zo kunnen medewerkers op dezelfde manier als vroeger werken, ontvangen klanten nog steeds dezelfde facturen, zien ze dezelfde mensen in dezelfde werkkledij en auto’s op hetzelfde tijdstip verschijnen, … Die continuïteit en rust bewaren, werkt het best. We zijn een low profile bedrijf dat de klantenservice en onze mensen centraal zet.”

Lokaal aanwezig

Die werkwijze weerspiegelt in de vlakke structuur van Cleaning Professionals. Direct contact tussen alle medewerkers en een vast aanspreekpunt voor de klant garanderen een vlotte werking en hoge tevredenheid. De negentien regioverantwoordelijken zijn de schakel tussen die medewerkers en de klanten. “Zij werken in alle vertrouwen, als kleine ondernemers. Ze hebben de vrijheid en de verantwoordelijkheid om beslissingen te nemen, planningen te maken, hun eigen team aan te werven, klantencontacten te verzorgen, offertes te maken, …”, legt Peter uit.

Cleaning Professionals heeft kantoren over heel Vlaanderen. Die lokale verankering is een meerwaarde voor het personeel. “We gaan naar hen toe. De sector kent een arbeidskrapte. We proberen met kleine dingen het verschil voor onze mensen te maken. Dat laat ons toe zo snel mogelijk te schakelen. Schoonmaak is geen exacte wetenschap. De noden en de omgeving zijn anders en variëren doorheen de tijd. Maar als regioverantwoordelijke en als schoonmaker gaan er wel deuren voor je open.” 

Cleaning Professionals bv

Vestigingen in Antwerpen, Sint-Niklaas, Brasschaat, Lier, Niel, Dessel, Zandhoven, Oostende, Wevelgem, Brugge en Aalst
T. 0800 12 161

info@cleaningprofessionals.be
www.cleaningprofessionals.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels