Machineverhuurder Euro Rent rondt kaap van 50 jaar
Kris Coppens Euro Rent

Machineverhuurder Euro Rent rondt kaap van 50 jaar

Bedrijfsprofiel - Euro Rent

Euro Rent bestaat 50 jaar maar van een midlifecrisis is geen sprake, wel integendeel. De uitrol van een nieuwe website moet het voor klanten nog makkelijker maken om duurzaam te huren. Straks rolt de offerte zo uit de website en kan de klant – die doorgaans ogenblikkelijk wil geholpen worden – zonder oponthoud weer aan de slag.

Continuïteit is belangrijk weet gedelegeerd bestuurder Kris Coppens: “70% van onze huurders komt uit de bouw, 15% uit de industrie en 15% is particulier. Iedereen krijgt van ons dezelfde service maar van onze zakelijke klanten weten we dat ze onmiddellijk willen geholpen worden. Wat ze bij ons komen huren, wordt onmiddellijk ingezet op de werf. Daarbij kunnen ze erop rekenen dat het materiaal in topconditie is.”

Euro Rent voert per verhuring 3 controles uit op het materiaal. Zo wordt erop toegezien dat het materiaal bij de volgende verhuring 100% inzetbaar is. Kris Coppens weet dat dit een kostbaar proces is, maar hij is ervan overtuigd dat ze op dat vlak het verschil maken. “We zijn trouwens ook VCA-gecertificeerd, net zoals aannemers. We ondergaan elk jaar een audit en volgens mij zijn wij de enige verhuurders met zo’n certificaat.”

Duurzaam

Het bedrijf heeft de Green Deal onderschreven want huren is per definitie duurzamer dan materiaal aankopen. “De bezettingsgraad per machine is optimaal”, vat Kris Coppens samen. Ook de stap naar elektrificatie is inmiddels gezet. Het personeel rijdt hybride of 100% elektrisch maar ook in het machinepark duiken steeds meer hybride en elektrische machines op, benadrukt hij. Op het dak van het bedrijf liggen zonnepalen en het regenwater wordt opgevangen en ingezet voor het kuisen van de machines en nadien gerecupereerd.

Transparantie

“Onze website is transparant”, vervolgt Kris Coppens. “Over onze verhuurprijzen doen we niet vaag. De klanten weten wat ze finaal zullen betalen. Met de nieuwe website willen we het voor onze zakelijke gebruikers mogelijk maken om online een offerte van A tot Z op te laten maken. Zo kunnen ze ook buiten de kantooruren bij ons terecht.”

Nieuw in het gamma

Het machinepark wordt continu vernieuwd waardoor huurders altijd kunnen rekenen op het modernste materiaal. Kris Coppens meldt trots de nieuwe lichting hoogwerkers op rupsen. “Ideaal in situaties waar de ondergrond niet vlak is of er geen verharding aanwezig is. Ook als er veel water op de werven staat, bieden deze hoogwerkers soelaas.”

Euro Rent verwacht ook dat zijn nieuwe INFRAhoogwerkers het goed zullen doen in de verhuur. Dat zijn gesloten bestelwagens met een hoogwerker op (tot 14 meter). Kris Coppens: “Een rijbewijs B volstaat vanwege minder dan 3,5 ton. Materiaal en hoogwerker in één, dat opent perspectieven voor diegenen die met glasvezel bezig zijn, camerabewaking, straatverlichting, noem maar op. Ook te huur op langere termijn trouwens.”

Euro Rent Deurne
Bisschoppenhoflaan 633
2100 Deurne - België
T. 03 325 43 00

deurne@eurorent.be

Euro Rent Sint-Niklaas
Moerputstraat 1
9100 Sint-Niklaas - België
T. 03 776 70 70

sint-niklaas@eurorent.be
www.eurorent.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels