Meesterschap in video
Yannick De Wael Zidis

Meesterschap in video

Bedrijfsprofiel - Zidis

Toen tv-maker Yannick De Wael één keer zijn focus verlegde naar een bedrijfsvideo ging de bal aan het rollen. Vandaag staat hij aan het hoofd van Zidis, een 30-koppig productiehuis dat bedrijven helpt met hun visuele communicatie: “Met de juiste beelden maken wij de doelstellingen van onze klanten waar.”

Video, animatie, fotografie, illustratie, livestreams, webinars… Zidis biedt daarbij niet alleen technische ondersteuning, maar denkt ook inhoudelijk na. “Veel audiovisuele spelers zijn techniekers: ze bieden schermen, licht- en geluidsmaterialen aan”, legt Yannick uit, “Maar wij zijn eerder contentmakers. Het materiaal is vooral een middel om ons verhaal te vertellen en ons doel te bereiken.”

Flexibel film maken

“In onze niche zijn we een van de grotere spelers in België”, vertelt Yannick. “Ons hoofdkantoor, met state-ofthe-art studio, bevindt zich in Antwerpen, maar we hebben ook studio’s in Lint en vanaf 2024 ook in Zulte. Daar verbouwen we een kerk, om dichter bij onze Oost- en WestVlaamse klanten te komen.” De afgelopen 5 jaar groeide Zidis ongelofelijk hard, van 7 naar 30 experten. Binnen nog eens 5 jaar wil Yannick zijn team verdubbelen: “Onze sector plant geen maanden op voorhand, waardoor freelancers snel bezet zijn. In tegenstelling tot veel concurrenten steun ik daarom liever op de kracht van in-house personeel. Dat is vrij uniek, maar zo onderscheiden we ons wel met een snellere, flexibele en efficiënte werking.”

Sprekende beelden

Van kmo’s, tot multinationals en overheden, Zidis helpt een waaier aan bedrijven aan video’s voor interne en externe communicatie: bedrijfsvideo’s, tv-spots, aftermovies, rekruteringsvideo’s, veiligheidsdemonstraties… “We hebben bijna uitsluitend vaste klanten. Voor hen zijn we de vaste partner voor alle audiovisuele noden. Ze komen uit allerlei verschillende sectoren, en dat maakt het plezant: wij komen overal”, vertelt Yannick. Maar noem Zidis geen reclamebureau: “We houden ons niet bezig met marketingstrategie, enkel met de strategische aanpak van de beelden. We werken steeds concepten uit die binnen de bestaande bedrijfsstrategie passen.”

Budgetvriendelijk

Video lijkt misschien een dure investering, maar dat hoeft niet zo te zijn. “Vorig jaar wonnen we op het Belgian Corporate Video Festival goud in de categorie events”, zegt Yannick trots, “En dat was met een lowbudgetvideo van nog geen 2.000 euro.” Bovendien zoekt Zidis steeds naar de meest rendabele, efficiënte oplossing om zo veel mogelijk uit de content te halen die ze creëren. “Een video hoeft geen duizenden euro’s te kosten. Wij hebben daar een unieke oplossing voor - maar om die te kennen, moet je ons maar contacteren”, lacht Yannick.

Zidis Antwerp
Ellermanstraat 54
2060 Antwerpen - België

Zidis East and West Flanders
Leihoekstraat 7C
9870 Zulte - België

T. 03 225 25 17

info@zidis.be
www.zidis.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels