Roux nv lanceert eerste Limburgse verfmerk
Eddy Oeyen Roux NV

Roux nv lanceert eerste Limburgse verfmerk

Profiel - Roux NV

Al meer dan 60 jaar lang kunnen professionals terecht bij verfgroothandel Roux voor verf, behang, vloer- en raambekleding, gereedschap, werkkledij, machines, lijmen, plamuren en zoveel meer. Het familiebedrijf met een stevig klantenbestand in Limburg en omstreken groeide het afgelopen decennium sterk. En met de lancering van het eigen, hoogkwalitatieve verfmerk Amicala, hoopt Roux nóg meer te voldoen aan de wensen van zijn cliënteel.

Roux werd in 1960 ­opgericht door Jan Roux, die de zaak initieel in zijn eentje uitbaatte. Na zijn overlijden in 1994 namen zijn zoon en ­dochter de onderneming over. En in 2012 was het tijd voor een nieuw hoofdstuk: Eddy Oeyen kwam aan de leiding.

Eddy: “Mijn doel was van bij het begin om de zaak uit te breiden. In maart 2020 openden we daarom een nieuw filiaal in Mol, een tweede vestiging dus na de originele zaak in Genk. We wilden hiermee klanten in de Antwerpse Kempen nog makkelijker bedienen. We richten ons namelijk op wat ik noem ‘Groot-Limburg’: de provincie zelf, een deel van Vlaams-Brabant en de Antwerpse Kempen. De zaak in Mol komt trouwens ook van pas voor de studenten van de opleiding Schilderwerk in Geel en Mol. Die moeten nu niet meer naar Genk voor de opleidingsmomenten die we geven.”

Roux toonde zijn expertise alvast in tal van grote en uitdagende projecten. “Via onze klanten werken we regelmatig mee aan boeiende projecten zoals CenterParcs, Kinepolis, de gevangenis van Hasselt,… maar ook aan de inrichting van heel wat prachtige villa’s bijvoorbeeld. Of het nu om het volume of de specifieke uitdaging gaat, dergelijke projecten mogen ondersteunen en tot een goed einde brengen is altijd een onvergetelijke ervaring.”

Meer dan verf

Verf is natuurlijk waar het allemaal om draait bij Roux. Maar het gaat om meer dan enkel de verkoop van verven en toebehoren. Ook voor advies, begeleiding, technische ondersteuning en opleiding kan je bij hen terecht.

“Schilders, openbare instanties, architecten, aannemers, immobiliën,… We helpen iedereen die op de één of andere manier professioneel bezig is met verf en decoratie. Ons team beschikt natuurlijk over een grote kennis van de producten en technieken. In onze vestiging in Mol kan je ook verschillende belevingsruimtes bezoeken om je keuze te maken. We begeleiden daarnaast ook bij bijvoorbeeld het uitwerken van een verfplan en het opstellen van het lastenboek. We staan je bij tijdens de uitvoering van je projecten en we geven kleuradvies aan huis. Onze service gaat dus ver. Ik zou het niet anders willen!”

roux-nv-eddy-oeyen

Motivatie en passie bij de vleet

Wat Eddy en zijn team elke dag weer motiveert? Dat is eenvoudig: de goesting en de passie om zich steeds weer – figuurlijk – onder te dompelen in verf en kleuren. “Elk teamlid doet dat op zijn manier. Het gemeenschappelijke doel is onze klanten helpen om een meerwaarde te creëren. Zij willen hun klanten tevredenstellen en wij staan hen daarin bij. We stellen dan ook alles in het werk om vaklui te helpen om schitterende resultaten te behalen. Het niveau van onze service hooghouden is voor ons bijgevolg bijzonder belangrijk.”

Specifieke opleidingen

In de eigen opleidingscentra in Genk en Mol organiseert Roux geregeld cursussen voor schilders. Denk dan aan specifieke Italiaanse technieken of de zeer populaire betonlook. “Je kan je als schilder altijd inschrijven voor zo’n sessie. De kalender is eenvoudig te bekijken op onze website. Of je kan ons aanspreken voor een privésessie voor jouw team op maat van je noden. Vanaf een vijftal deelnemers kan dat. Je mag sowieso een zeer praktische en professionele uitleg van onze experts verwachten.”

Nieuwe mijlpaal

Blijven evolueren en meedenken met de klant, dat is de bedoeling. En dat toonde het bedrijf onlangs ook weer aan. “Het uitbrengen van ons eigen verfmerk zie ik als een echte mijlpaal”, vertelt Eddy. “We stelden Amicala onlangs officieel voor in de Bouwarena in Hasselt. Een groot succes. We wilden het origineel aanpakken en lieten dus bijvoorbeeld de kunstenares Kristin Bemelmans een schilderij maken met onze verf in onze kleuren. Best een uitdaging, omdat ze normaal met andere producten werkt, maar het resultaat was prachtig.”

Amicala op de markt brengen is dan ook een straffe prestatie: het is het eerste Limburgse verfmerk. En het merk staat perfect zijn mannetje naast de andere sterke merken in het aanbod van Roux. “We ontwikkelden de verf natuurlijk volledig op basis van onze kennis en ervaring. 

We weten waar klanten naar op zoek zijn. Het is een strak en selectief aanbod maar eentje dat veel mensen aanspreekt. Schilders die bijvoorbeeld voor een groot project een neutrale tint nodig hebben aan een gunstige prijs, vinden die in het Amicala-gamma. Maar ook kunstschilders die pakweg worden ingehuurd om in een villa te werken met speciale technieken, vinden hun ding in dit aanbod. Voor ieder wat wils.”

De namen van de verven? Die verwijzen naar de Limburgse roots van het merk: zandberg, mergelgrot, waterweg, bosbad, bloesem,… En binnen die categorieën vind je dan tinten zoals bronsgroen, kalk, roodborstje, bokkenrijder, enz. “We kozen voor de 30 basiskleuren inderdaad voor namen met een originele insteek, die naar onze regio verwijzen. Het is een sympathieke manier om de aandacht te trekken, vonden we. Maar de kleurtinten leggen ook echt een link tussen binnen en buiten, waardoor je extra veel gezelligheid creëert. En niet onbelangrijk: het zijn natuurvriendelijke producten. De watergedragen verven zijn natuurarm en ademend. Ze zijn dus niet schadelijk voor de gezondheid. Zelfs de verfpotten zijn duurzaam. Ze zijn voor 50% samengesteld uit gerecycleerd materiaal. Ook dat was een aandachtspunt voor ons bij de ontwikkeling van Amicala.”

roux-nv-eddy-oeyen

Overtuigen met kwaliteit

Wat Amicala zo straf maakt? “De kwaliteit is ongezien en laat professionals toe om vlot en efficiënt te werken. Dankzij de perfecte vloeiing krijgt de verf de kans om het oppervlak gelijkmatig te bedekken en oneffenheden weg te werken. De vorige kleur op het oppervlak verdwijnt volledig want Amicala heeft een extreme dekkracht. Eén eindlaag volstaat dus. Glansverschillen, overlappingen en rolstructuren zie je evenmin. En de verf behoudt jarenlang haar kleur. Een vlek of veeg op de geschilderde muur? De verf is na het drogen zonder problemen af te wassen of af te schrobben. We probeerden met andere woorden echt een verf te creëren die op dagelijkse basis van pas komt voor onze professionele klanten. Dit verfmerk zal ons assortiment van sterke A-merken ondersteunen.”

Kleurrijke wereld vol mogelijkheden

“Ambitieus ben ik zeker, maar ik ga wel doordacht te werk. In elk geval wil ik het pad voorbereiden voor de volgende generatie, want mijn zonen zitten intussen ook in de zaak. Verder bekijk ik de opportuniteiten die zich voordoen. Gaan we een derde filiaal openen? Nemen we eerst extra personeel aan in Genk en Mol? Daar moeten we nog over beslissen. Het staat wel vast: wij zijn geen grijze muis in deze kleurrijke wereld. En dat willen we ook nooit worden. Groeien, evolueren en mensen blijven uitdagen en inspireren zullen we dus blijven doen.”

Roux nv Genk
Bosdel 57
3600 Genk
T.089 30 06 90

Roux nv Mol
Nijverheidsstraat 18
2400 Mol
T.014 96 08 00

info@rouxverf.be
www.rouxnv.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels