Technisch kader voor creativiteit
Tanguy Oosterlyck OSQB

Technisch kader voor creativiteit

Bedrijfsprofiel - OSQB

Na een eerste zes jaar in het vak besloot Tanguy Oosterlynck in 2003 de stap te zetten naar een eigen bedrijf. Het resultaat is een architecten- en ingenieursbureau om u tegen te zeggen. OSQB ontzorgt projectontwikkelaars en ontwerpende architecten met de juiste studies en technische ontwerpen, zodat zij zich volledig op hun stiel kunnen focussen.

“Als architect heb je een heel persoonlijke band met je klanten”, vertelt Tanguy, “dat moet ook wel, ze vertrouwen je immers hun volledige budget toe. Gelukkig weten de OSQBklanten dat ze op ons kunnen bouwen.” Het beste bewijs? Binnen de zes maanden nadat Tanguy zijn bedrijf had opgestart, waren zijn vaste klanten hem allemaal gevolgd.

Deskundige ondersteuning

OSQB is de ideale partner voor creatieve architecten(bureaus) en projectontwikkelaars die op zoek zijn naar een uitvoerend architect. “Wij bieden onze klanten de vrijheid om hun creatieve visie uit te werken, binnen het juiste technisch kader”, vertelt Tanguy. Dankzij de gedetailleerde stabiliteitsen technische studies en een goede werfopvolging kunnen de OSQB-klanten rekenen op deskundige ondersteuning: “We denken altijd mee met de klant, van budget en planning tot uitvoering, en overwegen eventuele alternatieven.” Eén van de paradepaardjes waar je dat vakmanschap in actie ziet, is het nieuwe Argentakantoorgebouw in Antwerpen.

Flexibiliteit troef

“Eigenlijk bieden we steeds een dienstenpakket op maat: voor sommige klanten doen we alleen de stabiliteitsstudies, voor andere doen we het hele pakket als uitvoerend architect, met technische studies en werfopvolging erbij”, gaat Tanguy verder. “Daarin schuilt ook onze grote flexibiliteit: we hoeven niet te wachten op agenda’s van andere partijen. Door alle diensten onder één dak te combineren, kan een project zeer snel gaan. Bovendien maken we voor een klant in nood zo snel mogelijk tijd vrij.”

Ode aan architectuur

Met de naam OSQB - of voluit Operating System ‘cube’ - brengt Tanguy een ode aan de stiel waar hij nu al 26 jaar zijn hart verloren heeft: “De kubus is een van de meest betrouwbare vormen en is daarom als het ware het besturingssysteem van architecten.” Bovenop die uitgebreide ervaring blijven Tanguy en zijn medewerkers voortdurend streven naar innovatie. “Wij geloven dat het altijd beter kan”, zegt hij, “daarom blijven we onze mensen opleiden en behouden we een nauwe band met de werkvloer. Het contact met de arbeiders op de werf is één van de mooiste dingen aan mijn job: zien hoe zij onze plannen tot uitvoering brengen, soms in weer en wind. Zo zie je de samenwerking van verschillende disciplines één geheel worden.”

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen - België
T. 03 257 28 41
M. 0496 24 45 27

info@osqb.be
www.osqb.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels