BAANBREKEND STUDIEBUREAU
Ingrid Smekens Axilium

BAANBREKEND STUDIEBUREAU

Bedrijfsprofiel - Axilium

Op zoek naar ervaren handen om je bouwkundig project of werf toe te vertrouwen? Zoek niet verder, want Axilium heeft de expertise in huis. “Ons technisch studiebureau denkt probleemoplossend en proactief buiten de grenzen van de scope”, vertelt zaakvoerster Ingrid Smekens.

Ingrid’s carrière begon in een technisch consultancybureau, waar ze verantwoordelijk was voor engineering en bouwkunde. Maar vooral het overlijden van Ingrid’s moeder bracht haar tot belangrijke inzichten. “Toen realiseerde ik me dat twee zaken erg belangrijk waren in mijn werk”, vertelt ze. “Enerzijds wilde ik breder advies geven aan bedrijven en organisaties, en anderzijds wilde ik mensen de juiste begeleiding en groeikansen bieden.” En zo werd Axilium geboren. “Bij Axilium kunnen bouwheren, projectontwikkelaars, architectenbureaus en bedrijven met een gerust hart hun project of werf toevertrouwen aan een specialist ter zake. We bieden werf- en projectcoördinatie, bouwkundig advies tot complexe automation en engineering”, vertelt ze enthousiast. 

Bouwkunde, engineering en HVAC

Met een team van 24 technische experts en vaste partners verzorgt Axilium zowel project- als werfcoördinatie in bouwkunde en engineering, en bieden ze onpartijdig bouwkundig advies. Daarbij is innovatie de grootste focus, dankzij hedendaagse technieken en een sterke toekomstblik. “We hebben ook een grote expertise in automation en engineering om technische processen te optimaliseren”, vertelt Ingrid. “Van studie en ontwerp tot constructiemanagement: we managen het hele plaatje volgens onze eigen methodiek, waarin we alle expertises zelf in huis hebben en verbinden om gemakkelijk samen te werken.”

Maar Axilium gaat zelfs nog veel verder. “Bij Axilium Technics zorgen we voor totale ontzorging op het vlak van duurzame HVAC-technieken. Van energiescans en commissioning van installaties tot het ontwerp en de engineering van duurzame HVACsystemen voor projecten en werven. Zo maken we ons complete aanbod helemaal rond”, vertelt Ingrid trots. Kwaliteit en innovatie In amper drie jaar tijd heeft Ingrid en haar team een indrukwekkend portfolio opgebouwd, inclusief erkenning van de overheid. “Momenteel zijn we zelfs bezig met de nieuwbouw en gedeeltelijke renovatie van de brandweerkazerne in zone Kempen”, vertelt ze enthousiast. Vooral kwaliteit staat centraal in dat succes. “We zoeken naar perfect passende projecten en werken uiterst transparant. Hoewel we kleinschaliger zijn, bieden we dezelfde, en zelfs extra diensten als de grote spelers. Zo blijven we nauw betrokken bij ons team, gaan we dieper in op complexe vraagstukken en houden we een korte lijn met onze klanten.”

Nuchtere groei

Ondanks Axilium’s snelle groei, houdt Ingrid en haar team stevig de grond onder de voeten. “Onze ambitie is niet om groots te worden, maar vooral om op de juiste manier te groeien. We zetten vooral in op Axilium Technics en toekomstbestendig bouwen om nog meer ondersteuning te bieden met duurzame technieken in al onze projecten. België heeft hier nog flink werk te doen, dus onze expertise zal zeker gewaardeerd worden. Wij gaan voor een volledige ontzorging en voorzien onze klanten van het juiste advies”, aldus Ingrid.

Axilium Group

Turnhoutsebaan 2
2970 Schilde

M. 0497 53 19 78

info@axilium.be
www.axilium.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels